keskiviikko 7. elokuuta 2019

Sadetanssi

Täällä Peltolammilla on ollut jo viikkoja kuivaa. Aurinko on paistanut kiitettävästi ja sen seurauksena maa on rutikuivaa. Olen istutellut pitkin kevättä ja kesää kymmeniä kukkia takapihalle. Pihakukkien multa on ollut rutikuivaa. Olen kantanut joka toinen päivä kastelukannulla vettä helpottamaan tilannetta. Viime päivinä on lupailtu sadetta. Tänäänkin sateen piti alkaa klo 12, mutta ennusus meni pieleen. Silloin alkoi paistaa aurinko.

Päätin kokeilla jotain aivan muuta. Sadetanssia. Siperiassa oli viime viikolla rajuja metsäpaloja. Thansia neliökilometrejä metsää oli tulessa. Yhdysvaltain aina (Venäjälle) ystävällinen presidentti Trump tarjosi apua metsäpalojen sammuttamiseen. Apu ei tällä kertaa kuitenkin Putinille kelvannut.  Paikalliset ihmiset luottivat kuitenkin enempi vanhojen shamaanien oppeihin kuin Putinin lupauksiin. He uskoivat koettuihin kotikonsteihin ja tanssivat sadetansseja. Se sammuttaisi pahimmat palot. Tarina ei kerro, onnistuiko tanssi tukahduttamaan metsien tulipalot.vanhaan hvään aikaan Amerikan mailla intiaanit hoitelivat sateita tanssin avulla. Miksen siis minäkin !

Mietin sopivan tanssin laatua. Mikä tanssi olisi sopiva ? Todennäköisesti lavatansseista, vakiotansseista tai lattareista ei tässä tilanteessa olisi apua. Pitäisi saada ilmojen henget sateelle suotuisiksi. Märkiä pilviä pitäisi lähettää Peltolammin ylle. Jotain persoonallista ja ainutlaatuista sen pitäisi olla. Veivasin lanteitani edestakaisin ja hyppäsin muutaman kerran korkealle ilmaan. Sitten pyörähtelin ympäri ja melkein törmäsin aurinkotuoliin. Lopuksi vedin vielä letkupolvilla siksakkia. Kädet rytmittivät heiluntaani ylös alas. Se oli siinä, paikallinen versio sadetanssista.

Tanssin jälkeen jäin puolihikisenä istuskelemaan pihalle ja katselin taivaalle. Hetken kuluttua aurinko meni pilveen. Vaaleat pilvet muuttuivat tummemmiksi. Päivä muuttui harmaaksi. Ilmeisesti jotain yritystä oli ilmassa. Hetken kuluttua koko taivas oli tumman harmaa. Kello näytti viittä vaille neljä,
kun ensimmäiset pisarat putoilivat taivaalta. Mitään kunnon kaatosadetta ei kuitenkaan vielä kuulunut, mutta jotain sentään. Pääasia, että sadetanssi toimi.


Ei kommentteja: