tiistai 27. elokuuta 2019

Porvoossa ammuttin poliisia

Viime viikonloppuna Porvoossa nähtiin meikäläisittäin poikkeuksellinen tilanne, kun poliisia ammuttiin rikospaikalla. Ampujat itse olivat hälyyttäneet poliisit paikalla ja alkaneet ampumaan poliiseja. Teon jälkeen kaksikko oli paennut Tampereelle. Myös takaa-ajotilanteessa poliisia oli ammuttunautosta. Kaksikko saatiin kiinni Ikaalisissa. Kyseessä ovat ruotsalaiset veljekset, joista toinen on myös Suomen kansalainen. Molemmat puhuvat suomea.

Mielenkiintoista on myös median suuri kiinnostus asiaa kohtaan. Esimerkiksi Yle on pitänyt tätä uutista pääuutisena jo kolmatta päivää. Silti medialla ei ole ollut juurikaan mitään uutta kerrottavaa asiassa. Tämä tapahtumasarja on silti erikoinen. Rikolliset ovat soittaneet itse poliisille. Sen jälkeen he ovat vaatineet poliisin aseita ja alkaneet ampumaan kohti poliisia. Kysyimme kolmelta rikosten asiantuntijalta, mitä he ajattelevat tapahtuneesta.

Helsingin poliisin murharyhmän ykipäällikkö  Kari "Konsta" Kontio:
" Ruotsista on siirtymässä uudenlaista rikollisuutta Suomeen. Näiden tekojen tavoitteena on päästä Suomen vankiloihin. Siellä rekrytoidaan uusia jäseniä Ruotsissa toimivan rikollisjengin Suomen paikallisporukkaan. Poliisia ampuva rikollinen on kovaa valuuttaa suomalaisissa vankiloissa. Sellaisia kuunnellaan ja kunnioitetaan. On selvää, että tässä tehtävässä pitää osata suomea. Nämä molemmat puhuvat hyvin suomea."

Kakolan elinkautisvanki Ismo "Isis" Karhuvaara:
"Tarkoitus taitaa olla aseiden anastus. Jostain syystä poliisilta haluttiin anastaa aseet. Kaikki taisi mennä plörinäksi ja sitten alkoi kohellus. Hölmölän hommia. Sitä vaan ihmettelen, miksi tulla Ruotsista tänne asti Porvooseen aseita hommaamaan. Ettei vaan ole Porvoon poikia."

Turkulainen rikoskirjailija Björn " Nalle" Karhu:
"Selvä ajolähtö tilanne päällä. Kaksikon jalka on alkanut polttaa Ruotsin maalla. He ovat hakeutuneet Suomeen turvaan. Varmasti maksamattomia huumevelkoja, vasikointia tai vastaavaa. Nyt pitää tehdä
riittävän vakava rikos, että pääsevät moneksi vuodeksi vankilaan. Samalla kaksikko liittyy johonkin
paikalliseen rikollisliigaan ja saa sieltä suojelua. Aika klassinen suuren maailman tapaus. Näistä kavereista tullaan kuulemaan vielä, ellei sitten naapurimaan kostaja osu kohdalle. Tätä ei siellä katsota hyvällä."

Niuvanniemen sairaalan vastaava osastonhoitaja Sylvi "Syli" Karhu:
" Nehän on Totteströmin veljekset Porvoosta. Reppanat. Talvi on tulossa ja majapaikka puuttuu. Ihmettelen vaan, että mikä saa pojat ampumaan kohti. Onko niitä taas kiusattu Ruotsissa ? He ovat molemmat arvaamattomia, kun heitä kiustataan.  Lapsuudessa kukaan ei ole oikein ymmärtänyt heitä. Huomionkipeitä poikia. Tännehän ne pian tuodaan hoitoon. Vähän toivoin, että elämä alkaisi jo
sujua, kun ei ole kuulunut vuosiin."

Ei kommentteja: