tiistai 13. elokuuta 2019

Samoja uutisia uudesta näkökulmasta

Moskovan poliisin terrorismin vastainen yksikkö on harjoitellut jälleen kaupungin keskustassa. Tehtävänä on ollut opetella mielenosoitusten rauhoittamista. Sulassa sovussa kaupunkilaisten kanssa poliisi on ohjannut "mielenosoittajia" oikeille kotioville. Harhautuneille kaupunkilaisille on muistutettu kaupungin järjestyssäännöistä ja hyvistä käyttäytymistavoista. Harjoitus on sujunut ongelmitta. Moskovan poliisijohto on kiitellyt harjoitukseen osallistuneita poliiseja sekä rekvisiittana toimineita kaupunkilaisia. Uusia harjoituksia ollaan suunnittelemassa myös seuraavina viikonloppuina.

Kiky-sopimuksen vaikutukset ovat yllättäneet työnantajapuolen. Aiemmin pelättiin, että työajan lisääminen vähentäisi yritysten työvoiman tarvetta. Asia on kuitenkin täysin päinvastoin. Etlan puolueettoman tutkimuksen tulokset osoittavat, että työvoimaa tarvitaan lisää. Työnantajajärjestöt aikovat ehdottaa syksyn työsopimusneuvotteluissa, että toteutettaisiin Kiky 2-sopimus. Siinä palkattoman työajan määrää lisättäisiin sataan tuntiin vuodessa. Tässä saataisiin Rinteen hallituksen 75 % työllisyystavoite toteutettua ja monelle työttömälle hommia. Se on työnantajajärjestöjen yhteinen tavoite hallituksen kanssa.

Kesäfestareiden hiilijalanjälki on saatu käännettyä positiiviseen suuntaan. Käytännössä festarit toimivat hiilinieluina, jonne festarikansa tulee pelastamaan ilmaston. Yleisö tulee paikalle jalkaisin, potkulaudalla tai pyörällä. Esiintyvät bändit soittavat akustisesti ilman vahvistimia. Ruoka ja juoma on sataprosenttisesti hiilineutraalia kasvista, joka on kasvatettu paikan päällä. Vessat ovat puucee-mallisia. Kompostoituna niistä saadaan hyödyllistä kasvilannoitetta. Ihmisten kokoontumisesta aiheutuva lämpövaikutus kerätään kokoon ja johdetaan vihreäksi energiaksi valtakunnan verkkoon. Suuri yleisö on ottanut uuden festari-ilmeen ilolla vastaan. Yhtään ei ole haitannut pääesiintyjien lukuisat peruuntumiset. Päinvastoin. Nyt on annettu tilaa todellisille ilmaston muutosta vastaan toimiville artisteille.

Hämeenlinnaan ollaan tekemässä uudenlaista vankilaa. Vankilassa ei ole lainkaan vartioita vaan vangit saavat itse hyödyntää yhteistä aikaa parhaaksi katsomallaan tavoin. Tärkein lähtökohta on viihtyisyys. Vankilasta löytyy paljon valmiiksi tehtyjä aktiviteettejä kuten puutarha, kampaamo, ravintola ja kylpylä. Tarkoituksena on, että vangit kantavat vastuuta vankilaoloista ja näin oppivat elämään myös siviilissä kunnon kansalaisten tavoin. Uusi vankila on vanhoja halvempi sillä vanginvartijoita ei ole, joten palkoista säästyy puolet. Toinen puoli käytetään vierailevien artistien, kouluttajien ja muiden ammattilaisten palkkoihin. Monet vangit itse ovat myös erilaisten alojen spesialisteja. Heidän taitojaan ja taipumuksiaan hyödynnetään vankilan arjessa. Vankilaan voi myös palata, mikäli siviilielämä alkaa ahdistaa.

Suomalaiset naiset ovat maailman kauneimpia. Taakse ovat jääneet niin Amerikan, Karibian kuin Euroopan kaunottaret. Parissa vuosikymmenessä suomalaisnaisten ulkonäkö ja ilme on muuttunut ja itsestä huolehtiminen on parantunut suurin harppauksia. Tämä käy ilmi uudesta virolaistutkimuksesta.  Siinä haastateltiin paikallisia plastiikkakirurgeja. Suomalaiset naiset ovat kaunistuneet vuosi vuodelta. Tissit ovat suurentuneet, takapuoli pyöristynyt ja hyylet töröttävät seksikkäästi. Yhä useampi suomalainen nainen hakee muutosta ulkonäköönsä, sillä perintötekijät täällä Pohjolassa slaavien naapurina eivät ole häävit. Ei hätää. Muutoksen tuulet puhaltavat, sillä Tallinnasta ja muualtakin Virosta löytyy taitavia osaajia, joiden tuella suomalaisnaisten itsetunto on
kohonnut pilviin. Eikä maksa paljon. Tere tulemast ! Meiä käsi kaunista sinu pärstä ja perä !


Ei kommentteja: