tiistai 27. elokuuta 2019

Luumupiirakka


Luumuista syntyy helppo ja makea piirakka. Valmis pakasteinen piirakkapohja sulatetaan ja levitetään voideltuun vuokaan. Poistetaan luumuista kivet ja leikataan kahteen osaan. Laitetaan kattilaan hiljaiselle lämmölle sata grammaa voita, desi sokeria (ruokosokeri on hyvä valinta). )Hapokkuuta saa lisäämällä teelusikallisen sitruunamehua tai muuta hapokasta mehua, vaikka granaattiomenasta tehtyä siirappia.) Kypsennetään luumupalojan kevyesti 10 minuuttia. Paistetaan samaan aikaan piirakkapohjaa alalämmöllä 10 minuuttia. Kaadetaan täyte piirakkapohjalle. Paistetaan piirakkaa alalämmöllä 40 minuuttia. Annetaan tekeytyä puoli tuntia.

Lisäkkeeksi vaniljakastiketta tai kermavaahtoa tai ihan sellaisenaan. Nami, nami !

Ei kommentteja: