lauantai 4. tammikuuta 2020

Arvoisat Tampereen kaupungin johtajat ja päättäjät !

Ensinnäkin kiitos menneestä vuodesta. Tämä alkanut vuosi onkin sitten eri asia. Eläkkeitä korotettiin 1,2 prosenttia. Päätitte kuitenkin nostaa veroäyriä 0,75 prosenttia. Nyt minulle näyttää käyvän niin, että saan koko vuoden ajalta 2 euroa enemmän kuin viime vuonna. Muu korotus menee teidän kertomien menoylitysten, päiväkotien ja homeongelmaisten koulujen rakentamiseen sun muuhun. Koko elämäni kunnalla toimineena tiedän asian oikean laidan. Teiltä ei löydy papua supistaa ylimitoitettuja hallintomenoja ja niiden aiheuttamia palkkamenoja. Myöskin palvelujen priorisointi on pahasti kesken. Se vaatii tietoa ja rohkeutta. Päätöksiä pitäisi uskaltaa tehdä. Pupu on taas kerran mennyt pöksyyn. On helpompaa tulla eläkeläisten kukkarolle. Luulette,mettä kun tyhjennetään indeksikorotukset kaupungin kassaan, meistä tuntuu ettei mitään olisi tapahtunut. Niin ei kuitenkaan ole. Hinnat nousevat ja indeksikorotuksilla yritetään kompensoida näitä nousuja. Minulle jää tähän kokonaista 2 € enemmän koko vuodelle. Se ei ole oikein.

Ehdotan, että seuraavissa johtajien palkkaneuvotteluissa ja luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korottamisessa mennään samalla tasolla. Esimerkiksi 5.000 €/kk ansaitsevan johtajan palkankorotus nettona on kuukaudessa 0,15 €.  Vuositasolla sama 2 €. Sillä kahdella eurolla onkin sitten vuoden aikana mukavaa brassailla. Siis mihin sen sijoittaisi ? Ostaisinko kupillisen kahvia huoltoaseman kahviosta. Tai reilun litran bensaa. Kenties grillimakkara Tammelan pallokentällä tai pätkä mustaa kuumaa Tammelan torilta. Prismasta sillä saa kymmenen kananmunaa ja kilon vehnäjauhoja. Bussilla pääsee eläkeläisaikaan (9-14) Keskustorille hintaan 1,10 €, mutta loppuraha ei ihan riitä paluumatkaan. Nostitte muuten eläkeläisten bussimatkaakin 1,08 € kahdella sentillä. Jos käy vuoden aikana 50 kertaa kaupungin keskustassa bussilla, menee se kaksi euroa tähän bussilippujen korotukseen.

Sanon vielä yhden asian. Painakaa nyt korvienne taakse tämä kommentti ! Ensi vuonna annatte hintojen indeksikorotuksen täysimääräisenä jäädä eläkeläisten kalpeaan rahakukkaroon. Ensi vuonna hoidatte rahojanne muilla tavoin, kun työntämällä kädet meidän taskuihimme. Muussa tapauksessa seuraavissa kunnallisvaaleissa teemme äänestysboikotin. Näin äänestysprosentti jää kahteen kymmeneen. Sitä ei kestä edes teidänlaisten pelureiden pokerinaamat. Tuliko selväksi !

Ei kommentteja: