keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Fazerin parhaita

Saimme joululahjaksi laatikollisen Fazerin parhaita. Nehän ovat klassikkokarkkeja, joita on ollut 60-luvulta lähtien. Valikoima erivärisiä makeisia, joiden nimet ovat kaikille tuttuja. Kis, Kis, Lakta, Island, Tosca, Rex jne. Kävi niin, että yksi Island karkki, se jossa on sinivalkoinen jääkarhun kuva paperissa, oli puolinainen. Normaalisti karkki on pitkä, mutta tässä yhdessä oli vain puolet tai joku muu makeinen. En avannut sitä vaan päätin kirjoittaa Fazerille. Kirjoittamisesta ei tullut mitään, mutta tein reklamaation. Fazerin nettisivut antoivat siihen mahdollisuuden. Viikon kuluttua sain vastauksen, jossa pahoiteltiin tapahtunutta ja pyydettiin lähettämään makeinen ja laatikko tehtaalle. Leikkasin laatikosta olennaiset kohdat ja lisäsin makeisen kuoreen.


Sain maanantaina vastauksen, jossa kerrottiin virheestä. Puoliksi katkennut makeinen olisi pitänyt poistaa hihnalta. Taas pahoiteltiin tapahtunutta. Sain lohdutukseksi 5 euron osto-oikeuden
nettikauppaan ja ilmaisen lähetyksen. Ostin kuvan liköörikonvehteja ja salmiakkikarkkeja. Tänään kävin hakemassa paketin postista. Olin iloinen. Näin se toimii. Reklamaatio. Ehkä välitin makeistehtaalle tietoa prosessin heikosta kohdasta. Joka tapauksessa koko juttu oli oikein virkistävä prosessi minulle.

Ei kommentteja: