torstai 2. tammikuuta 2020

Munakoisokeitto (thaimaalainen)


Näin vuoden alkupäivinä maistuvat terveelliset ja keveät ruoat. Tein munakoisokeittoa pienistä vihreistä munakoisoista. Nämä munakoisot ovat minulle uusi tuttavuus. Ne ovat pienen sipulin kokoisia ja väriltään vaalean vihreitä. Idea on lainattu. Uuden vuoden viettoon kuului kyläily tuttavaperheen luona. Syötiin thaimaalaista ruokaa, sillä perheen rouva on sieltä kotoisin. Nyt arkena ajattelin yrittää tehdä siellä tarjolla ollutta monakoisokeittoa. Näin minä sen sävelsin.

4 pientä vihreää munakoisoa
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulinkynttä
1 jalapeno
1 suippopaprika
1 prk kookosmaitoa
5 limen lehteä
1 tlk korianderin siemeniä
1 rkl merisuolaa
1 tlk ruokosokeria
1 rkl kalakastiketta
2 litraa vettä
öljyä
suolaa

Leikkasin kasvikset pieniksi. Kuullotin sipuleita, porkkanaa ja jalapeloa hetken kattilassa. Lisäsin munakoisot ja paprikan. Murskasin morttelissa limen lehdet, korianderin, sokerin ja suolan.Sitten kalakastike, mausteet ja vesi kattilaan. Keittelin seosta reilun puoli tuntia. Sitten lisäsin
kookosmaidon ja tarkistin suolaisuuden.

Maukas keitto tuli. Ei maistunut kuitenkaan samalta kun thaimaalaisen ruovan tuotos. Tosin hänellä oli kanaa. Minulla oli porkkanaa ja paprikaa. Ehkä joskus vakoilen hänen keittiössään, miten hän sen tekee. Hävisin kymmenen nolla. Nolo tunnustaa.


Ei kommentteja: