torstai 16. tammikuuta 2020

Ohoh !

Venäjän presidentti Putin on kaatanut maan hallituksen. Pääministeri Medvejev ja koko muu ministeriporukka on saanut potkut. Uudeksi pääministeriksi on nousemassa veropomo Mishusktin. Uusi pääministeri on täysin uusi kasvo näissä kuvioissa. Taustalla ovat uudet suunnitelmat, joilla vahvistetaan parlamentin nimitysvaltaa. Jatkossa parlamentti mimittäisi hallituksen. Vaikuttaa kovin epäilyttävältä, mutta suuntahan onmdemokratia. Toivottavasti edes ulkoministeri Lavrov mahtuu uuteenkin hallitukseen. Siinä on kivikasvoinen mies, joka kääntää mustan valkoiseksi ja valkoisen mustaksi. Eikös se ole Venäjän politiikan kulmakivi ! Ja jos vuoden 2024 pääministerin nimi on tuttu Putin, on muutosten määrä vakio eli kosmeettinen.

Jokaiseen asuntoon Suomessa ja muissakin EU maissa tulee saada asuntokohtainen vesimittari. Tämä uudistus liittyy EUn energiatehokkuutta parantavaan lainsäädäntöön. Nyt loppuu ilmainen vedenlotraus monissa taloyhtiöissä. Tai saahan sitä vettä suihkutella omaan piikkiin. Tätä on tervehdittävä ilolla, paitsi tasapuolisuuden nimissä, myös ilmaston muutoksen torjumisen takia.

Elovena tyttö menettää kansallispukuhameensa. Elovenatyttö on pitänyt hametta jo 95 vuotta. Uusi Elovenalaatikko jättää tytön taustahenkilöksi. Pääosassa ovat kaurahiutaleet. Tämä liittyy Elovenan uuteen kampanjaan, jolla pyritään valloittamaan muu Eurooppa. Kaura kun on niin terveellistä. Sehän on tiedetty Suomessa jo lähes sata vuotta, mutta nyt se on terveystrendi.

Petra Olli ei paini Rooman painikilpailuissa. Maailmanmestari päätti jättää nämä olympiakisojen karsintakilpailut väliin. Syynä ovat henkilökohtaiset asiat. Keväällä on vielä pari karsintakisaa Unkarissa ja Bulgariassa. Ehkä siihen mennessä Ollin henkilökohtaiset asiat tasaantuvat. Tokion kisoihin pitäisi kuitenkin jollakin tapaa päästä, sillä Ollilta puuttuvat olympiamitalit, eikä Suomen
joukkueessa ole montaa muuta potentiaalista mitaliehdokasta.

Pohjois-Amerikassa alkaa uusi jääkiekkosarja. Sen idea on kolmen hengen peli. Nykyisinhän jatkoaika pelataan kolmen pelaajan joukkueilla. Uudessa sarjassa nimeltään 3ICE, pelataan koko ajan kolmella pelaajalla. Jännitys tiivistyy ja taktiikka korostuu. Hyvät luistelijat, maalintekijät ja hyvät kiekonkäsittelijät pääsevät oikeuksiinsa. Tästä on tulossa todellisten lätkätaiteilijoiden estraadi. Milloinhan tämä sarja saadaan tänne Härmään ?

Riku Nieminen ja Annika Poijärvi eroavat. Miten ihmeessä joku nainen haluaa erota munamiehestä ? Tai miten joku mies voi erota naisesta, joka löytää halvimmat hotellihuoneet ? Vitsi, vitsi ! Älkää ottako tätä tosissanne. Kyseessä oli huumoria. Tämä oli tämän jutun kevennys. Tai pitäisikö sanoa PP Peteliuksen tapaan: Anteeksi !

Vuoden huonointa urheilijaa ei valita tänään järjestettävässä Urheilugaalassa. Ehdolla eivät ole mies ja naismäkihyppääjät, miesampumahiihtäjät, painonnostajat, jousiampujat, alppiurheilijat, pikaluistelijat, CHL:n peleihin osallistuneen suomalaiset jääkiekkoseurat, Kimi Räikkönen, Richard
Helenius tai Dohan kisoihin osallistuneet yleisurheilijat. Sen sijaan gaalalipulla saa nähdä kuuluisia ex-urheilijoita, kuunnella suosittujen artistien esityksiä, syödä herkullista illallista, juoda pari lasillista punkkua ja nauttia hyvästä seurasta. Tämä kaikki vain 630 eurolla. Yhden käden sormilla voi laskea ne osnottajat, jotka maksavat itse pääsylippunsa. Mutta köyhä kansa voi seurata julkimoita kotikatsomossa tai gaalan katsomossa 20 euron lipulla. On se niin jännittävää. Siis se, tuleeko Teemu Pukista vuoden urheilija ?

Ei kommentteja: