keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Kevään painokilpailu

Tällä kertaa aloitettiin hieman kehitelty versio painokilpailusta. Tavoitteena on nytkin pudottaa painoa 5 prosenttia. Jos molemmat saavuttavat tavoitteen, molemmat ovat voittajia. Olipa painonpudotus miten suuri tahansa. Mikäli toinen ei saavuta tavoitepainoa, hän on hävinnyt. Mikäli kumpikaan ei saavuta tavoitepainoa, kauemmaksi jäänyt on häviäjä. Hävinnut tarjoaa oluen huhtikuussa Tallinnassa. Panos on siten hirmuinen.

Punnitus näytti minulle lukemia 75,350 kg ja kaverille 94,750 kg. Viiden prosentin painonpudotus merkitsee minulle lukemaa 71,600 kg ja kaverille tasan 90 kg. Nämä ovat tavoitepainoja huhtikuun toiseksi viimeiselle viikolle. Silloin otetaan miehistä mittaa. Toki painoa on pudotettava pikku hiljaa ennen ratkaisevaa punnitusta. Sen tiedän aikaisemmista kisoista.

Yritän laatia itselleni sopivan taktiikan. Tässä vaiheessa (tammikuussa) pudotan painoa pari kiloa. Lomamatkalla paino palautuu lähelle tämän päivän lukemiin. Sitten pudotan helmikuussa pari kiloa, maaliskuussa kilo lisää ja huhtikuussa yksi kilo. Neljän kilon pudotuksella saavutan tavoitteen. Paino putoaa kahdella tavalla. Ensinnäkin lisää päivittäistä liikuntaa. Toiseksi pienempiä ruoka-annoksia (tarkoittaa makean napostelun vähentämistä iltaisin). Tappion mahdollisuus pitää eliminoida. Tästä kisasta tullaan voittajana, kuten aikaisemmistakin kisoista. Ero on siinä, että nyt molemmat voivat voittaa.

Ei kommentteja: