tiistai 28. heinäkuuta 2020

Autoilun maailmasta

Autoilija karautti sisälle Herttoniemessä sijaitsevaan Herzi ostoskeskukseen. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut, mutta auton kylkiin tuli isoja lommoja. Mitä kuski oikein halusi. Ainakin hän sai karautettua sisään ahtaista ulko-ovista. Mies ei tehnyt poliisille vastarintaa. Vielä ei tiedetä miksi autolla piti karauttaa sisälle kauppaan.

Bensan hinta on vaihteeksi nousemassa. Elokuun alussa bensalitran hinta nousee 5,71 senttiä. Bensan hinta on keväästä lähtien ollut alhaalla öljyntuottajamaiden ristiriitoja ja polttoaneiden vähentyneen käytön seurauksena. Useat öljyn hintaa seuraavat analyytikot ovat sitä mieltä, että bensan hinta on jatkossakin huokeampi. Tämä johtuu autojen polttoaineiden käytön vähenemisestä ja siirtymisestä pois fossiilisista polttoaineista.

Lähi-Tapiolan kyselyn mukaan viidennes autoilijoista polttaa joskus proppunsa liikenteestä. Tämä ilmenee ohituksina, sadatteluna, kaistan vaihtoina, tööttäyksinä ja äänimerkkeinä. Nämä ihmiset reagoivat eri tavoin liikenteen ongelmatilanteissa. Tapiola on kuitenkin positiivisesti yllättynyt, sillä valtaosa autoilijoista ei hermostu liikenteessä lainkaan.

Tänä vuonna järjestettäväksi suunniteltu Auto 2020 on siirretty vuodella eteenpäin. Uusi ajankohta on marraskuussa 2021. Messuilla ovat esillä kaikki autoiluun liittyvät tärkeimmät asiat uusista autoista erilaisiin palveluihin. Sen sijaan Autokorjaamo tapahtuma järjestetään tämän vuoden marraskuussa Helsingin Messukeskuksessa.

Tukes on vaatinut kaikkien neljän myynnissä olevan autonostimen palautettavaksi asiakkailta kauppaa. Nostimet saattavat romahtaa, jos niiden päällä oleva auto on liikahtaa. EU:lla on tarkat turvallisuusmääräyksen autonostimien suhteen.

Miljonääri Nalle Wahlroos on myymässä Bentley-autoaan. Kyse on ainutlaatuisesta käsintehdystä autosta, josta ei herkkuja, nahkaa ja jalopuuta puutu. On katoikkunaa ja istuimien säätöjärjestelmiä. Kilometrejä autolle on kertynyt jo 105.000. Joten mistään museoautosta ei ole kysymys. Auto on nähty usein UPM-yhtiön edessä, sillä Wahroos on yhtiön hallituksen puheenjohtaja. Auton hinta on hulppeat 227.900 €. Tarina ei kerro, miksi Nalle on luopumassa tästä kaarasta, mutta jos pitäisi veikata syynä on bensan hinnan korotus. Bensahan nousee taas ensi lauantaina. Nalle on saattanut huomata myös, että kunnian arvoisat kollegat ajelevat sähköautoilla sun muilla Tesloilla.

Kuluvalla viikolla ja erityisesti viikonloppuna poliisi ratsaa rattijuoppoja. Viime vuonna vastaavana viikonloppuna narahti 115 rattijuoppoa. Autoilijoita puhallutettiin yli 44.000. Erityisen tarkkoina saa olla mökkipaikkakunnilla. Viime aikoina on uutisoitu, että poliisin tarkastuksissa on jäänyt kiinni enemmän huumekuskeja kuin perinteisiä rattijuoppoja. Ensi viikolla kuullaan, miten on käynyt tänä vuonna.

Ei kommentteja: