lauantai 4. heinäkuuta 2020

Kimchiä (peltsulaisella twistillä)


Korealaiset ruoat ovat tulleet myös Suomeen. Yksi sellainen on hapatettu kaali-chiliruoka kimchi. Se oli minulle uusi tuttavuus. Ostin Pirkka Kimchiä Citymarketista. Tulinen kaalisalaatti imaisi heti. Ensimmäisestä puraisusta lähtien tiesin, miten tehdä itse tätä herkkua. Katselin netistä ohjeita ja totesin, etteivät ne ole minun juttuja. Päätin tehdä oman kimchini peltsulaisella tyylillä. Tässä minun kimchini :

Ainekset
Pala kiinankaalia
Pala keräkaalia
Pala porkkanaa
Pala inkivääriä
1 tuore sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 mieto chili
1 pieni rawit-chili

Mausteet
1 kuivatettu tulinen chili
1 tl merisuolaa

Kastike
I dl chilillä maustettua ketsuppia
1 rkl kalakastiketta
1 rkl sweet-chili kastiketta
1 rkl riisietikkaa

Leikataan kiinankaali ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Hakataan morttelissa kaalien rakenne rikki. Raastetaan tai pilkotaan muut kasvikset pieniksi. Sekoitetaan kulhossa. Jauhetaan morttelissa merisuola ja kuiva chili jauhoksi. Sekoitetaan kasviksiin. Sekoitetaan chiliketsuppi, kalakastike, sweet-chili kastike ja riisietikka. Sekoitetaan kasviksiin. Laittetaan purkkiin hapantumaan ja maustumaan. Annetaan olla huoneenlämmössä päivä pari. Sen jälkeen jääkaappiin pariksi päiväksi.
Tulinen lisäke polttavan ruoan ystäville. Mainio kaveri makkaroille ja lihapullille.


Ei kommentteja: