lauantai 25. heinäkuuta 2020

Näinkö se menee ?

Pohjois-korealaisia laivoja on ajelehtinut Japanin aluevsille. Osa laivoista on tyhjiä, mutta osasta on löytynyt ruumiita. Vuonna 2017 sata laivaa ajautui Japanin aluevesille ja niistä löytyi 35 ruumista. Nyt käydään arvauskilpailua mistä on kysymys. Korean poikien laivojen sanotaan olevan niin heikkokuntoisia, että laivat eivät ole kestäneet pitkiä merimatkoja. Jotkut ovat sanoneet laivoilla seilanneiden olevan karkulaisia, joille Pohjois-Korean autuas järjestelmä ei ole riittänyt. Joidenkin mukaan laivoilla kalastaneiden merimiesten arvellaan kuolleen nälkään. Mikä on totuus ? Vai ovatko kaikki selitykset oikeita ?

Perussuomalaisten meppi Teuvo Hakkarainen kertoi iltapäivälehdelle aikovansa matkustaa kesälomallaan Hondurasiin. Hän kertoi helmikuussa menneensä kihloihin hondurasilaisen kaunottaren kanssa. Hakkarainen aikoo matkustaa Lontoosta Meksikoon ja sieltä Hondurasiin. Ulkoministeriö pitää maata vaarallisena paikkana mm. heikon terveysjärjestelmän takia. Hakkarainen uskoo pääsevänsä maahan diplomaattipassin avulla. Se mitä tapahtuu kesäloman jälkeen paluumatkalla, on arvoitus ? Auttaako passi ohi koronakaranteenin ? Saavatko mepit ylittää maiden rajoja koronasta piittaamatta ? Raivaako metsuri tien rakkaansa luokse pandemiasta huolimatta ? Tässäkö seuraavan Hollywood-elokuvan juoni ? Toivoa sopii, ettei Teuvo palaa Keski-Suomeen vaan siirtyy joko Hondurasiin nationalistiseksi kansanedustajaksi tai Brysseliin elvytyspakettia kritisoivaksi mepiksi.

Thaimaalaiset marjanpoimijat pääsevät sittenkin lähtemään kotimaastaan kauas Pohjolaan poimimaan mustikoita, puolukoita, vattuja, sieniä ja lakkoja. Oliko vielä mansikoitakin poimimatta ? Tämä pelastaa Suomen talouden ja erityisesti marjoja myyvät firmat. Palkka ei ole ongelma. Pätäkkää riittää. Samalla pelastetaan Suomen metsät ja marjakedot. Pahalta näytti, mutta Thaimaassa tarvitaan myöskin rahaa eli euroja. Sitäpaitsi Suomessa olevat poimijat ovat muutamia viikkoja pois sikäläisestä mupnavahvuudesta. Win-win periaatteella sekä Suomi että Thaimaa ovat jatkossa
parempia maita elää ja poimia marjoja (poimia rusinat pullasta). Sitäpaitsi nyt voimme myydä marjoja Viroon ja Puolaan, josta ostamme ne meille takaisin halpoina hilloina.

Julkkisyrittäjät Sara Sieppi ja Jutta Larm ovat avanneet sisustustarvikkeita myyvän nettikaupan. Yllätys yllätys, heti tuli kähinää somessa myynnissä olevasta inkkarituotteesta. Juttu paisui kovaksi kädenväännöksi nettipalstoilla (lue: someraivo ?). Nyt kaksikko on päättänyt poistaa kyseisen tuotteen kataloogista, jotta tilanne rauhoittuisi. Kaksikko on kuitenkin ikionnellinen saamastaan palstatilasta. Ilmaista mainosta on tullut paitsi netissä myös lehtien palstoilla. Kassa on kilissyt kovaaa tahtia. Turhasta julkisuudesta on ollut tosi suuri apu yritystoiminnan alkumetreillä. Tästä mennään ylöspäin kohti uusia skandaaleja. Joku pieni uutinen tekisi kyllä vielä kutaa.

Suomen Keskusta (Maalaisliitto) on päättänyt parantaa surkeita kannatuslukujaan. Eläkeläisten pitää saada tehdä töitä eläkkeellä ilman, että verotus tästä kovenee. Katri Kulmunin siirryttyä
vaalikiertueelle, veteraanipoliitikko Matti Vanhanen otti asiakseen puolueen heikon tilan nostamisen alhosta. Me kaikki eläkeläiset kannatamme tätä ehdotusta. Työllisyys ei tästä tietenkään parane, sillä työnantaja palkkaa jatkossa meitä kokeneita konkareita, jotka olemme tottuneet työskentelemään puolella palkalla. Keski-ikäiset jäävät nuolemaan näppejään, mutta hehän eivät ole äänestäneet kepua ennenkään. Eivät äänestä jatkossakaan. He äänestävät kokoomusta, joka ehdotti ansiosidonnaisten työttömyyskorvauksen maksamista kaikille työttömille riippumatta kuuluuko liittoon eli ei. Eli kepun nousu on nyt meidän eläkeläisten vahvoissa käsissä.

Britannien arvioidaan menettävän vuoden loppuun mennessä yli 200 miljardia brexitin aiheuttamiin tappioihin. Se on selvästi enemmän kuin koko Britannian maksamat EU-maksut tähän mennessä yhteensä. Tappioiden odotetaan jatkavan kasvuaan tulevina vuosina. Toisaalta, mitä me olemme valmiita maksamaan omasta vapaudestamme ? Voiko sitä laskea rahassa tai edes punnissa ? Toisaalta, onko Britannia nyt vapaa vai onko se aloittanut uuden kumppanuuden (vankeuden) Yhdysvaltojen napanuorassa ?

SUL kipuilee perinteisen Suomi-Ruotsi maaottelun järjestämisen kanssa. Päätös piti tehdä perjantaina, mutta värikkään väännön jälkeen Sullin hallitus päätti tehdä vielä lisäselvityksiä. Selvitetään voitaisiinko vielä jonkin porsaanreiän kautta kuljettaa ruotsalaiset urheilijat Ratinaan ja takaisin. Puhumattakaan yleisöstä. Suomen kansasta 99,8 % vastustaa koko ruotsalaisten maahantuloa. Kannattajat 0,2 % (SUL:n hallitus ja perheenjäsenet) pitävät ruotsalaisten matkustamista Suomeen riskittömänä. Heidän mielestään Ruotsi-ottelu on maailman vanhin ja ainoa todellinen yleisurheilukilpailu, jonka takia kannattaa uhrata muutamia koronapotilaita, ainakin Tampereella.

Ei kommentteja: