sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Pikku-uutisia vuonna 2050

Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen määrä näyttää pysyvän vakiona huolimatta rokotuksista, käsienpesusta ja kasvonaamioista. Suurimmat tartuntamäärät ovat edelleen Uudellamaalla. THL:n tiedotteen mukaan maan laajuisia karanteenitoimia ei kuitenkaan ole syytä asettaa, sillä kyse on nykyisestä normaalista.

EU:n elvytysrahastosta on jatkettu neuvotteluja tuloksettomina. Kiistaa on siitä pitäisikö rahaston antaa avustuksia, lainoja tai joitakin muita tukia. Maat ovat olleet yksimielisiä rahaston tarpeellisuudesta, mutta pohjoiset valtiot eivät ole edelleenkään halukkaita antamaan ilmaisia avustuksia etelävaltioiden talousongelmiin. Neuvottelu jatkuvat tiiviisti edelleen. Ne ovat jatkuneet yhtä tiivinä jo 30 vuotta.

Ruotsalainen aktivisti Greta Thunberg sai sadannen tuhannen koululakkoviikon täyteen kuluneella viikolla. Merkkipäivän kunniaksi Ruotsin hovi lupasi vapaapäivän kaikille koululaisille. Thunberg on saanut kaikki mahdolliset talous- ja rauhanpalkinnot maailmassa. Thunberg vaatii maailmantalouden muuttamista oikeudenmukaisemmaksi ja inhimillisemmäksi.

Kiinalainen rahoitusyhtiö on ostanut Finnairin enemmistöosakkuuden. Näin kiinalaiset omistavat kaikki Pohjoismaiden lentoyhtiöt. Pahasti tappiollinen Finnair on ollut vuosikaudet valtion lisärahoituksen varassa. Nyt tehdyn kaupan jälkeen Finnair lentää vain kaukomatkoja Helsingistä Pekingiin ja Pekingistä Rovaniemelle.

Entinen missi ja tv-juontaja Sara Sieppi paljastaa, että hän on saanut miehiltä sähköpostiviestejä tänäkin vuonna. Ne ovat olleet hyvin henkilökohtaisia, joten Sieppi ei halua tarkemmin paljastaa
henkilöiden nimiä tai mitään viestien sisällöstä. Osa on ollut kuitenkin epähienoja, joiden julkaiseminen ei tule kysymykseen. Muutamiin viesteihin Sieppi kertoo vastanneensa. "Kypsän naisen itsetunnon kannalta on mukava saada viestejä erityisesti nuoremmilta miehiltä".

Venäjän presidentti Vladimir Putin on valittu kymmenettä kertaa presidentiksi. Presidentinvaalien äänestysprosentti kohosi taas yli 90 % ja istuva presidentti sai myöskin yli 90 prosenttia äänistä. Useiden tarkkailijoiden mukaan äänestysprosentti kohosi monissa kaupungeissa yli 100 prosentin. Putinin uskotaan jatkavan Venäjän presidenttinä vielä satavuotiaanakin. Manttelinperijöitä ei ole löydetty tai he eivät ole enää elossa. Samalla ratsulla mennään, totesi nimettömäksi jäänyt moskovalaistoimittaja.

Kimi Räikkönen sijoittui viimeistä edelliseksi eli sijalle 19, Formula 1 kilpailuissa Monacossa. Kotiradallaan ajanut Räikkönen sanoi, ettei auto kulkenut ja rengasvalinnat olisivat voineet onnistua
paremmin. Veteraanikuskin ajotaito ei ole ruostunut, mutta autot ovat huonompia kuin nuoruudessa. Muuten kilpailu sujui suunnitelmien mukaisesti. "Onnistuin ohittamaan yhden kilpailijan ja se saa riittää tällä kalustolla".

Ei kommentteja: