keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Bensaa halvalla

Päätin hamstrata bensaa, sillä lauantaina hinta nousee 5,71 senttiä litralta. Sain kolmella kympillä melkein 22 litraa löpöä. Ilo olikin suuri, sillä säästin peräti 1,25 €. Nyt yritän löytää jotain käyttöä tälle rahalle.

Ensimmäinen vaihtoehto on tietysti sijoittaminen. Jos ajatellaan, että vuosittain saisin 10 % tuoton, olisi kymmenessä vuodessa plakkarissa pari ekeä.

Toki voisin ostaa jotakin ruoka-aineita ja leipoa vaikka leivän, pullaa tai pizzapohjan. Leivonnaiset pakkaseen pahan päivän varalle.

Viihdykettäkin voisi ajatella. Prismasta saa tällä rahalla pullon keppanaa. Sen juomisen myötä tuntisin itseni onnelliseksi ja maailma olisi avoin. Ainakin tunnin.

Sosiaalisena ihmisenä voisin antaa koko rahan hyväntekeväisyyteen. Sen myötä nälkäisen maan lapset saisivat leipää ja maitojauhetta. Voisin ajatella, että saisin hyvän omatunnon ainakin loppuviikoksi.

Loppujen lopuksi ajattelin kuitenkin ihan jotain muuta. Koetan välttää autolla ajamista ja säästän halpa bensaa niin pitkälle elokuuta kun vain voin. Sitten tsekkaan halvan bensa-aseman ja ostan taas huokeata bensaa. Jatkan samaa rataa myös syyskuussa, lokakuussa, marraskuussa jne.

Onko tässä mitään järkeä ? Ei yhtään. Toisaalta epärationaalinen toiminta on ollut jonkinlainen tavaramerkkini tähänkin asti. Tehdään asioita, joihin ei ole mitään järkevää syytä. Elämässä on silloin enemmän värejä ja kontrasteja. Sanalla sanoen särmää. Siinähän se on elämän tarkoituskin. Elää elämää. Näin yhdestä tankkauksesta saatiin kehitettyä kokoon elämänfilosofia. Mitä sitä meikäläinen muuta !


Ei kommentteja: