tiistai 7. heinäkuuta 2020

Käy (ei käy) ruusutkin kukkimaan !


Istutin viime kesänä kaksi tavallista ruusua ja yhden alppiruusun. Katkaisin tavalliset ruusut ennen pakkasia lyhyiksi 25 sentin nysiksi ja peittelin havuilla. Keväällä leikkasin taimet vielä lyhyemmäksi 10 sentin mittaan. Alppiruusulle en tehnyt mitään, sillä se sietää Suomen pakkasia. Niitähän ei viime talvena juuri ollutkaan.

Nyt kesällä toinen ruusuista teki nuppuja. Toinen ei ole tehnyt yhtään. Kasvua on ollut kyllä molemmissa. Ruusut ovat kasvaneet puolen metrin mittaan, mutta vain toinen kukkii. Alppiruusu loi keväällä paljon uusia lehtiä, muttei ole myöskään kukkinut. Pettymys. Nyt sen kukkimisaika lienee ohi.

Lohdutukseksi menin kauppaan ja osti yhden ruusun lisää. Kaivoin puolen metrin kuopan ja istutin ruusun kahden vanhemman ruusun väliin. Nyt kukkien punaisuutta on mukavasti esillä. Kaupan hortonomi lohdutteli ja sanoi, ettei kannata olla huolissaan. Ensi vuonna on tilanne parempi. Niin uskon minäkin. Tarvoite on saada puun alla oleva kukkapenkki elämään omaa elämäänsä. Touko-kesäkuussa monivuotiset tulppaanit ja kesä-heinäkuussa ruusut. Katsotaan miten aloittelevan viherpeukalon käy.

"Elämässä mikään ei ole kovin tärkeää, paitsi ehkä viherkasvien hoito".

Ei kommentteja: