perjantai 10. heinäkuuta 2020

Uskon asioita

Hesarin tutkimusten mukaan osaa elintarvikkeista voi käyttää viimeisen käyttöpäivän jälkeen vielä jopa vuoden. Monien elintarvikkeiden merknnät ovat ikäänkuin takuita tuotteen käyttökelpoisuudesta. Vanha kansa on tottunut tähän, koska ruokaa oli vähän ja mitään ei voinut sen takia heittää pois. Nuorempi väki sen sijaan uskoo, että merkinnät ovat kiveen hakattuja tosiasioita ja elintarvike saattaa olla käyttökelvoton jo muutamaa päivää ennen viimeistä päivää. Kieltämättä jotkut leivät tai kääretortut näyttävät säilyvän uskomattoman pitkiäkin aikoja, uskokoon ken tahtoo. Säilöntäaineilla saadaan vahvistettua heikkouskoistenkin uskonpuutetta.

Poliisi on tulossa tulevaisuudessa paikalle entistä nopeammin. Kaupungeissa 11 minuutissa ja haja-asutusalueilla 55 minuutissa. Tämä tavoite on asetettu poliisin toimintaa selvittävän työryhmän raportissa. Epäuskoisia tuomaita löytyy Lapin, Oulun ja Kainuun poliisista, puhumattakaan maakuntien kansalaisista. Lääkkeeksi näille katvealuelle on esitetty Harva-partioita. Partiot seilailevat harvaaan asutuilla alueilla valmiina tarvittaessa tositoimiin. Usko on koetuksella myös kaupungeissa. Järjestyspuolen rikokset kasaantuvat kaupunkien keskustoihin ja niissä olevien ravintoloiden läheisyyteen viikonloppuöisin samanakaisesti. Tämän lisäksi viikonloppuisin samaan aikaan työllistävät kotihälyytykset. Joutuuko partio lähtemään häiriökohteesta A paikkaan B nopeasti, jotta tavoiteaika saavutetaan vai hoiteleeko partio rauhassa tilanteen pois jolloin ajat eivät toteudu. Uskoisin, että tavoiteajat ovat kiva kansalaisia rauhoittava periaate. Todellisuus lienee kuitenkin toisenlainen, myös tulevaisuudessa.

Suomen entisen tulevan presidentin Pekka Haaviston tie muuttui kuoppaiseksi. Kähy tottelemattoman virkamiehen siirtämisestä hanttihommiin on johtanut rikosepäilyihin. Perustuslakivaliokunnan ja eduskunnan asiaksi jää selvittää Haaviston toimien laillisuus. Uskovatko he Pekan viattomuuteen Usko on koetuksella myös monella Haavistoon luottavalla äänestäjällä. Eikö Pekka olekaan se rauhallinen, asialinjalla toimiva gentlemanni, jollaisen kuvan hänestä on saanut vuosien varrella ? Mihin tässä voi enää uskoa ja luottaa, kun kaikki hyvät miehet ja naiset (Rinne, Aalto, Soini, Kulmuni, Haavisto) joutuvat väistymään ?

Pietarissa on tutkittu kansalaisten suhtautumista koronapandemiaan. Haastatelluista 23 % piti koko tautia keksittynä. Epäilyksiä on moneen suuntaan. Toisen tutkimuksen mukaan Pietarissa on yli 200.000 tartntaa, kun virallinen arvio on monta kertaa pienempi. Kansalaisia epäilyttää myös tilastojen pienenpäminen. Sillä saatettiin parantaa kansalaisten osallistumista Voitonpäivän paraatiin ja perustuslain uudistamisäänestykseen. Samaan aikaan rajoitusten ja joukkokokousten kanssa Pietarin johto on itse järjestänyt marsseja, juhlia, konsertteja ja jalkapallopelejä. Epäselvä tilanne ei sinänsä ole uutta Venäjän historiassa, nykyisyydessä eikä tulevaisuudessakaan. Aina ennenkin vastuu tosiasioista on jäänyt kansalaisten uskon asiaksi. Uskokoon jokainen mitä tahtoo. Virallinen totuus on yksi mahdollisuus.

Suomen kaikkien aikojen paras autokuski Kimi Räikkönen ei polvistunut muiden kuskien tapaan osoittaakseen myötätuntoa rasismin vastaiselle liikkeelle. Räikkönen ei usko polvistumisen vaikuttavan asiaan. Miljoonat katsojat näkivät toki ajajien solidaarisuuden osoituksen, mutta Räikkönen on eri linjoilla. Monacossa kaikki ovat tasa-arvoisia ja samalla viivalla. Rasismi sana puuttuu kokonaan Monacon kielestä.  Miljonäärit ja palvelijat arvostavat toisiaan ja heillä on sama usko tulevaisuuteen. Usko suuremmasta pankkitilistä

Kristillisen ja islamin uskontojen välillä on luultua enemmän yhtäläisyyksiä. Yksi sellainen on mammonan kerääminen. Aikaisemminhan se ei ollut suositeltavaa tai edes hyväksyttävää. Sittemmin ajat ovat muuttuneet. Nykyisen uskomuksen mukaan taivaaseen pääsevä saa mukaansa kaiken elämän aikana keräämänsä omaisuuden ja voi nauttia siitä muiden paratiisian ilojen kanssa. Helvettiin joutuvat menettävät sen sijaan kaiken ja saava kärsiä tuskia helvetin kiirastulissa ja kidutuksissa. Siltä ainakin näyttää, kun katselee molempien uskontokuntien ihmisten toimintaa. Nän ainakin Dubaissa, Saudeissa, Ameriikassa ja Euroopassa.Kannattaa uskoa ja kerätä siinä sivussa messevä omaisuus. Sillä varmistaa kivan loppuelämän.

Ei kommentteja: