Lauantaisin yritetään tehdä jotain erilaista ruokaa. Tällä kerralla lättyjä ja kalaa. Kala tarkoitti mätiä, katkarapuja, savulohta ja graavattua lohta. Paistettiin pikkulättyjä Tein katkaravuille kahdenlaista kastiketta. Toiseen sitruunamajoneesia, katkarapuja ja kermaviiliä. Toiseen chilikastiketta kermaviilin ja katkarapujen kaveriksi. Graavia lohta silppusin sellaisenaan. Osaan lohta lisäsin inkivääriä ja soijaa. Kirjolohen mätiä saattoi itse terästää sipulisilpulla ja smetanalla. Kastikkeita oli niin runsaasti tai sitten lätyt olivat niin täyttäviä, että tästä jäi myös herkkuateria sunnuntaiksi.
Jälkiruoka tuli helpolla. Sehän oli jo paistettu. Lättyjä ! Lättyjen päälle hilloa. Mustaherukkahilloa, mansikkahilloa, viikunahilloa ja lime curdia. Siitähän se makeannälkä taittui.
Yllättävän helppo ja halpa herkuttelupöytä jälkiruokineen. Tätä voi vielä parannella vaikka kuinka. Ideoita ja kalaa riittää uusiin twisteihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti