perjantai 22. tammikuuta 2021

Mitä nyt pitäisi tehdä ?

 Poliitikot kautta maailman joutuvat tuon tuosta visaisten pulmien eteen. Mitä pitäisi tehdä ? Politiikan ja poliitikkojen auttamiseksi on perustettu lukuisia konsulttifirmoja, jotka työkseen tuottavat ratkaisuja kaikenlaisiin pulmiin. Julkaisemme erään nimeltä mainitsemattoman firman ratkaisuehdotuksia kiperiin pulmiin.


Taannoin presidentti Niinistö joutui noloon tilanteeseen, kun pääministeri Marin sivuutti presidentin ja ripitti julkisesti Venäjää ja epäsuorasti sen presidenttiä oppositiojohtaja Navalnyi pidätyksestä. Ratkaisuvaihtoehdot: 

1. Niinistö erottaa Marinin hallituksen ja nimittää hallitustunnustelijaksi Jussi Halla-ahon.

2. Niinistö asettaa Marinin kahdeksi viikoksi koronakaranteeniin ja ryhtyy itse pääministeriksi. Samalla hallitusohjelma kirjoitetaan uusiksi.

3. Niinistö soittelee Putinille ja sopii asiasta Putinin kanssa. Puhelin sisältö pidetään salassa, mitä se sitten tarkoittaakin.


Keskustan puheenjohtaja Anneli Saarikko joutui paniikkiin, kun gallupit osoittivat kepun kannatuksen pudonneen samalle tasolle kuin Kulmunin aikana. Mitä tehdä ?

1. Saarikko kutsuu Dannyn ja tämän nuoren ystävättären tupailtojen kiertueelle. Utelias yleisö kuuntelee samalla muutaman sanan Saarikon puheesta ja kepu lähtee nousuun

2. Saarikko liittyy lestadiolaisiin ja muuttaa Pojois-Pohjanmaalle Sipilän naapuriin. Sieltähän se kepun edellinen vaalivoittokin taiottiin.

3. Keskustan nimi muutetaan. Uusi nimi on Perusmaalaiset. Samalla puolue uudistaa imagonsa ja ryhtyy kritisoimaan hallitusta ja maaseudun (korjaan, alueiden) autioitumista.


Jan Vapaavuori jätti Helsingin Kokoomuksen nuolemaan näppejään ja kieltäytyi pormestarin jatkopestistä. Pitäisikö Kokoomuksen soitella Kirsi Pihalle vai mitä tässä pitäisi tehdä ?

1. Ei nyt ensimmäisenä Pihalle. Onhan meillä Zyzkow..., Rydman, eikö meillä ole lainkaan suomalaisia äijiä ? Onhan tämä miesten homma, tämä pormestari !

2. Kysytään Niinistöä. Presidentin linnahan on Helsingin kaupungintalon seinänaapuri. Voisikohan Niinistö hoitaa pormestarin hommat otona ? Pressan valtaoikeudet on kavennettu lähes olemattomiin, joten aikaa pormestarin hommiin varmasti löytyy.

3. Kysytään jotain menestynyttä urheilijaa ? Kansa pitää niistä. Joku lätkäpelaaja ? Kuri, Selänne, Karalahti ? Hei, tämä olisi vielä hesalaisempi kuin Vapaavuori. Eikös Jerelläkin ole jonkinlainen tuomio menneinä vuosina ?


Venäjän presidentti Putin ja tiedustelupalvelu FSB ovat harmistuneet. Oppositiopoliitikko Navalnyi ei meinaa ottaa opikseen vaan punkee yhä takaisin Venäjälle ja kaiken lisäksi jatkaa ikuisen presidentin parjaamista. Pitäisikö mies heittää vankileirien saaristoon vai mitä ?

1.  Putin ei tee mitään vaan antaa opposition puhua ja vahvistua. Venäjästä kasvaa pikku hiljaa demokratia.  Krim ja itä-Ukraina palautetaan ukrainalaisille. Venäjän pakotteet lopetetaan ja kanssakäyminen EUn ja USAn kanssa nousee ennen näkemättömään kukoistukseen. Vitsi, vitsi ! 

2. Putin vapauttaa Navalnyin ja tekee hänestä tosi tv tähden. Hänen jokaista askeltaan seurataan 24 h ja sen myötä hänestä tulee maan mainio julkkis. Kukaan ei enää usko, että hänen puheensa ovat todenperäisyyden vaan häntä pidetään koomikkona.

3. Putin tekee tiedustelupalvelun kanssa lukuisia samannäköisiä Navalnyi klooneja. Jokainen niistä aiheuttaa erilaisia tapahtumia ympäri Venäjää. Navalnyistä tulee ilmielävä haamu, joka voi ilmestyä missä tahansa Venäjän kolkassa. Navalnyistä tulee kansan rakastama legenda. Yhdestä klooneista tulee presidentti, toisesta bolsevikki ja niin edelleen kosmonautti, säveltäjä, olympiaurheilija, koomikko, tiedemies. Näin jokainen saa ikioman Navalnyinsä ja kaikki ovat tyytyväisiä.


Yhdysvaltain ei enää (no more) - presidentti Trump joutui vääryden ja viekkauden takia luopumaan  pressan paikasta. Kaikki tämä ylivoimaisesta äänivyörystä ja hyvin sujuneesta pressan hommista huolimatta. Mitä Trumpin pitäisi nyt tehdä ?

1. Trump lähtee mukaan politiikkaan ja perustaa Perusamerikkalaiset-puolueen (Original Americans). Hän voittaa jytkyllä seuraavat presidentin ja kongressin molempien huoneiden vaalit. Sen jälkeen Amerikka on taas suuri. Vai olikos se iso ?

2. Nationalistit, kuubalaiset ja venäläiset valloittavat Sikojen Lahden tapaan ensin Floridan ja sitten Kongressin. Asia jäi niin paljon Trumpia jurppimaan, että nyt se valloitetaan kokonaan. Sen jälkeen Valkoinen talo on pelkkä muodollisuus, sillä kansa suorastaan huutaa Trumpin presidentiksi.

3. Trump vetäytyy muutamaksi vuodeksi lepoon ja rauhaan. Virkarikossyytteet ja naisten ahdistelusta annetut tuomiot vievät Trumpin leivättömän pöydän ääreen vuosiksi. Rahaa säästyy. Niiden avulla hän voi asettua uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Amerikassa, kun ei tarvitse maksaa veroja vankilassa. Vankilassakaan.


Valko-Venäjän presidenttiä nöyryytettiin julmasti, kun jääkiekon MM-kisat vietiin Minskistä. Mies ihan kiehuu raivosta, mutta raivo tuottaa harvoin järkeviä ratkaisuja. Mitä tehdä ?

1. Lukashenka päättää lopettaa jääkiekon Valko-Venäjällä kokonaan. Jatkossa ainoat sallitut urheilulajit ovat doping ja voimailulajit. Perinteisesti kummassakin lajissa on tullut Valko-Venäjälle paljon menestystä. Sitä paitsi lätkä on ihan tyhmä laji.

2. Lukasenka lainaa Venäjän parhaat jääkiekkoilijat kaveriltaan Putinilta ja voittaa keväällä Latvian MM-kisoissa kultaa. Den glider in alkaa soimaan jokaisessa valkovenäläisessä kodissa ja mielenosoitukset muuttuvat Lukasenkan ylistyslauluksi.

3. Minskin hotellit keräävät miljoonatulot kansainvälisen jääkiekkoliiton korvauksilla. Niiden turvin puolet kansasta pääsee ilmaiseksi yöpymään pääkaupungin hotelleissa. Kukaan ei enää muista Lukashenkaa, joka oli entisaikaan ylistetty ja rakastettu diktaattori. Itse isä aurinkoinen. Lukashenka lähtee pikku hiljaa eläkkeelle. Ja sen pituinen se.

Ei kommentteja: