keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Veikkkaamalla voi voittaa

 Tällä viikolla on Eurojackpotissa päävoittona 90 miljoonaa euroa. Se on niin paljon rahaa, ettei tavallinen meikäläinen ymmärrä summan suuruutta. Yhdelle ihmiselle se on liikaa. Lapset, lapsenlapset, sukulaiset, ystävät, naapurit, työkaverit ja kylänmiehet muuttuvat erityisen ystävälliseksi potin voittajaa kohtaa. Tavalliseen elämään ei ole mitään paluuta. Lotoss on tällä viikolla inhimillisempi 6,5 miljoonan potti. Siinäkin on yhdelle tavikselle aivan liikaa.Veikkaan, etten voita kummassakaan mitään. En edes sitä kolmen euron lohdutuspalkintoa. 

Veikkaus on ryhdistäytynyt ja edellyttää nykyisin pelaajan tunnistautumista. Lisäksi lukuisia pelikoneita on poistettu kauppojen auloista. Täällä on tarkoitus vähentää ongelmapelaamista. Samalla Veikkauksen tuotot pienenevät merkittävästi. Veikkaan, että paperilla ongelmapelaaminen vähenee, muttei todellisuudessa. Veikkaan edelleen että Eduskunnan Veikkaus-puolueen edustajat takaavat kaikille veikkauksen avustuksia saaville samanlaiset avustukset kuin ennenkin. Nyt valtion varoista. Nimittäin suomalainen voittaa aina.

Helsingissä satoi ensilumi. Tyylikkäästi ensilumen nimeksi tuli Toini-myrsky. Muualle maahan lunta on satanut jo aiemmin. Nyt suurimpaan osaan maata ei satanut lunta lainkaan. Kaikki keskeisimmät mediat huomioivat Helsingin lumisateen värikkäin sanakääntein. Tämä johtuu siitä, että kaikki keskeisimmät radio- ja televisiokanavat ja iltapäivälehdet ovat Helsingistä. Niiden toimittajat joutuivat menemään töihin lumisateessa. Me oikean Suomen ihmiset katselemme asiaa ihmeissämme. Meillä on totuttu lumeen. Sitä sataa joka talvi. Ei meillä lumisadetta kutsuta miksikään myrskyksi. Se on ihan yksinkertaisesti lumisade. Veikkaan, että tämä oli viimeinen lumisade Helsingissä tänä talvena. Ensi kerralla se ei ole enää mikään uutinen.

Suomessa on rokotettu maanantaihin mennessä 30.000 ihmistä koronavirusta vastaan. Ensi viikon loppuun mennessä ennustetaan rokotettujen määrän kasvavan 100.000 ihmiseen. Kuukaudessa se tekee 130.000. Lukion matematiikan suorittaneena päättelen, että tällä vauhdilla suomalaiset on rokotettu 40 kuukaudessa. Se on kesällä 2024. Rokotettu yhden kerran. Sen jälkeen pitää antaa toinen rokotus. Veikkaan, että tämä rokotustahti tulee nopeutumassa ja kaikki halukkaat suomalaiset on rokotettu jo kesällä 2022.

Minun ja vaimoni on tarkoitus mennä toukokuussa Imatralle. Silloin entinen äikän opettajamme, valtioneuvos Riitta Uosukainen vihkii meidät ja lähes sata muuta ylioppilasta Valtionhotellin salissa Riemuylioppilaiksi. Olemme vuoden 1971 ylioppilaita Imatran yhteislyseosta. Toukokuussa meille kaikille tulee kunnioitettavat 50 vuotta ylioppilaslakin päähän painamisesta. Toisaalta vain opetusneuvos ja kerran (tai pari kertaa) luokalle jääneet ylioppilaat ehditään rokottamaan kevääseen mennessä. Valtaosa on kunnon ylioppilaita (eivät ole jääneet luokalleen) ja täyttävät vasta ensi vuonna 70-vuotta. Heille rokotus tulee aikaisintaan loppuvuodesta tai vasta ensi vuonna. Joskus sitten, kun keritään ostamaan. Veikkaan, että tuskin Uosukainen puhuu kouralliselle rokotettuja riemuylioppilaita eli koko homma perutaan. Se ottaa minua ja vaimoani syvästi pattiin. 

Suomen karaistuneet hiihtäjät kävivät Tour de Skiillä kisaamassa maailman valioiden kanssa (ei norjalaisten). Krista Pärmäkoski pääsi parhaana viidenneksi. Vaivan palkaksi tipahti 30.000 euroa palkkiorahoja. Vantaan hiihtokisoissa Kerttu Niskanen voitti naisten vitosen. Palkkiota tuli 400 euroa. Anne Kyllönen sai 300 euroa ja Laura Mononen 200 euroa. Näin vaivoista saa kohtuullisen rahan. Veikkaan, että suomalaiset hiihdon penkkiurheilijat katselivat kuitenkin mieluummin Vantaan hiihtokisoja. Niissähän ei tarvitse jännittää suomalaisten sijoituksia. Sitäpaitsi hiihdetään tuttua ja turvallista pertsaa. Meikäläiset tykkää, kun ladulla on Reisjärven Pilke, Jämin Jänne, Taivalkoski Metsä-Veikot tai Pellon Ponsi.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Rene Fasel kävi halaamassa lämpimästi Valko-Venäjän presidenttiä Lukashenkaa. Vai oliko se toisinpäin? Joka tapauksessa tuli ihan mieleen 80-luvun ystävykset Bresnev ja Honecker. Jääkiekkoystävykset puhuivat jääkiekon MM-kisoista. Suomen jääkiekkoilun kummisetä, Don Kummola arvaili kisojen siirtyvän kokonaan Latviaan. Miksei niitä viedä samalla Itä-Ukrainaan tai Krimille? Siellähän on valmiiksi panssarit rauhoittamassa kisajärjestelyihin. Vitsi, vitsi ! Ihan huono. Veikkaan, että kisoja ei järjestetä koronan takia lainkaan tänä vuonna. Ensi vuonna kisat järjestetään täällä Tampesterissa, uudella Uros Live-areenalla. Suomi voittaa MM-kultaa.

Yhdysvaltain demokraatit haluavat suistaa Trumpin presidentin virasta. Ensi viikollahan sen pitäisi muutenkin loppua, ellei kyseinen helppoheikki onnistu saamaan maan sotajoukkoja ottamaan vallan ja siirtävän sen takaisin oikealle johtajalle, ajatuksen virtaavalle Tonavalle, isä aurinkoiselle, Trumpille. Veikkaan, että Joe Biden saa ottaa presidentin homman plakkariin ihan rauhassa 20.1.2021. Tämä siitäkin huolimatta, että osa kansalaisista on valmis nousemaan kapinaan, valtaamaan Pentagonin tai toistamaan papukaijan tavoin mainitun Älykääpiön puheita.

Marco Hietala on päättänyt jättää Nightwish-yhtyeen. Hietala on saanut tarpeekseen kaikenlaisten musiikin ympärillä pyörivistä rahankerääjistä ja itse järjestelmästä. Liksaa tulee muusikoille ihan liian vähän. Kyse ei ole millään tavoin bändin sisäisistä erimielisyyksistä tai muusta vastaavasta. Hietala on niin kyllästynyt nykyiseen menoon, ettei halua puhua koko asiasta tänä vuonna. Eikä hän aio vastata asiaa koskeviin kysymyksiin, ei yhteenkään. Hietala sanoo pitävänsä kunnon välivuoden ja sen jälkeen... Veikkaan Marco Hietalan perustavan kesään mennessä uuden bändiprojektin tai julkaisevan joulumyyntiin elämänkertateoksen, jonka nimi voisi olla Nighttwist.

Roope Salminen on taas palaamassa juontajaksi maikkarille. Tuure Borelius suree telkussa menetettyä poikaystäväänsä. Sara Sieppi pukeutui paljastavaan yöpukuun. Kalle Palander ja vaimo ovat eroamassa. Niko Ranta-Ahon epäillään syyllistyneen törkeisiin huumerikoksiin ja veropetokseen. Tauski Peltonen  on vihainen, sillä hän menetti 150.00 € koronan takia. Nyt mies aikoo nostaa syytteet ansionmenetyksistä. Veikkaan kaikesta huolimatta, että suomalaiset kestävät nämä järkyttävät uutiset. Vaikeaa se on, mutta veikkaan silti Suomen pystyvän siihen..


Ei kommentteja: