sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Nimikkokuukaudet

 Eduskunta palaa pian hyvin ansaitulta talvilomaltaan. Edessä on taas raskas ja vaativa rupeaman suomalaisten elämän parantamiseksi. Eräs hieman pimennossa ollut uusi lakialoite on tulossa käsittelyyn. Eduskuntaryhmät ovat sopineet, että jokainen puolue saa nimikkokuukauden. Verhojen takana on ollut kovaa ja salaista vääntöä sopivista kuukausista. Nyt paketti on kasassa ja se tullaan tuomaan julkisuuteen helmikuun alkupuolella.

Tipaton tammikuu tipahti sanan mukaisesti Kristillisdemareiden syliin. Puolue väänsi Kokoomuksen kanssa joulukuusta, mutta pieni puolue joutui taipumaan. Kokoomuksen arvot, koti, uskonto ja isänmaa, vetivät pidemmän korren. Tosin Kokoomuksen liberaali taloussiipi olisi halunnut jotain uudenlaista. Heidän mielestään Kokoomuksen uudet arvot ovat yrittäminen, sijoittaminen ja omistaminen. 

Ruotsalaisille tipahti onnekkaasti eloisa elokuu. Svenska talande bättre folk on ansiokkaasti juhlinut elokuussa kansanjuhlia rapujen ja akvaviitin voimalla. 

Onnellisia voivat olla myös Demarit työväen toukokuusta. Työväenluokka on kylläkin sulanut yrittäjiksi ja asiantuntijoiksi, mutta Vappuna kaikki saavat hoilata vanhoja työväenlauluja säätyyn katsomatta. 

Vasemmisto joutui  tyytymään masentavaan marraskuuhun. Onhan siinä toki puolueen kaipaamaa tuttu alakuloa ja epäoikeudenmukaisuutta. 

Keskusta sai kuin saikin helteisen heinäkuun. Vaihtoehtona ollut maalaisten maaliskuu jäi Vihreille. Nyt kuukausi on nimeltään maailmaa syleilevä maaliskuu.  

Perussuomalaisia syrjittiin tälläkin kertaa. Vaihtoehtoina olivat helvetillinen helmikuu, loanheiton lokakuu tai huhujen huhtikuu. Puolue valitsi jälkimmäisen, sillä huhujen mukaan loanheitto ei kuulu enää puolueohjelmaan ja helvetistä ei ole puolueohjelmassa mitään kannanottoa. 

Harkimon Liike Nyt pelasi upporikasta ja rutiköyhää ja jätti valintavuoron viimeiseksi. Vastakkain olivat syyllisten syyskuu ja kepeä kesäkuu. Kesä veti tällä kerralla pidemmän korren.

Ei kommentteja: