torstai 21. tammikuuta 2021

Tänään otsikoissa

 Donald Trump ei ole enää presidentti, piikkinä lihassa. Maailma vapautui Trumpista, mutta Trump ei vapautunut maailmasta. Tästä eteenpäin meidän tulee selvitä ilman sekopäisen miehen tölväisyjä, virkamieskunnan erottamisia ja kansainvälisen yhteistyön irtisanomisia. Nyt puhutaan, että Trump perustaisi uuden nationalistisen puolueen. Yhdysvaltain media on kertonut Trumpin saaneen presidenttikaudella aikaan 1,1 miljardin dollarin velat. Hänellä on samojen lähteiden mukaan 2,5 miljardin omaisuus. Viimeisenä päivänään Trump armahti 143 ihmistä. Mikäli jokainen olisi maksanut armahduksesta 100.000 dollaria, Trump saisi 14,3 miljoonaa velkojensa lyhentämiseksi. Se ei paljon tilannetta pelasta. Omaisuutta on myytävä, jotta velkojat olisivat tyytyväisiä. Jatkossa nähdään, saako Trump liiketoimensa kukoistamaan.

Uusi Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei aikaillut ensimmäisenä työpäivänään. Heti tehtiin päätös USAn liittymisestä Pariisin ilmastokokouksen päätöksiin ja maailman terveysjärjestö WHO:n. Paljon on Bidenilla sarkaa edessä. Hän on julistanut haluavansa yhdistää kansan, mutta haluaako kansa yhdistyä. Tai mitä se edellyttää istuvalta presidentiltä ? Vanha keino on löytää yhteinen vihollinen. Sillä yleensä maiden johtajat ja erityisesti diktaattorit ovat saaneet kansan taakseen ja turhat marinat pois.

Meillä Perussuomalaiset ovat lisänneet kannatustaan ohi demareiden. Tämä ei ole yllätys, sillä nyt hallitus ja pääministeri ei ole enää johtanut koronan vastaisia toimia, puhumattakaan rokotusten vauhdittamisesta. Edessä voi olla perussuomalaisten jytkykevät ja hallituspuolueiden lama. Keskusta ja Vihreiden toivo on ainakin hiipunut. Mikään ei näytä piristävän myöskään oppositioasemaan jäänyttä Kokoomusta. Puheenjohtajan vaihdoksesta ei edes puhuta, ainakaan julkisesti. Pikkupuolueet polkevat samoissa lukemissa riippumatta hallitus- tai oppositioasemasta.

Suomessa on rokotettu 1,1 prosenttia väestä eli 62.000 ihmistä. THL on kysellyt Hyksiltä ja Tyksiltä miksi niillä on 42.000 rokotetta varastossa. Joka tapauksessa pieniä on silakat joulukaloiksi. Vielä viime viikolla ennakoitiin rokotettujen lukumääräksi tämän viikon lopulla sata tuhatta ihmistä. Eipä taida onnistua edes se määrä. Sen takia nyt suositellaan ihmisten kanssakäymisen etäisyydeksi kahta metriä. Täällä kotikaranteenissa ollaan kyllä pikemminkin kahdenkymmenen metrin etäisyydessä kanssaeläjistä. Muista paitsi omasta puolisosta.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto otti lusikan kauniiseen käteen ja päätti siirtää MM-kisat pois Valko-Venäjältä. Parin miljoonan kulukorvaus maksettaneen menetettyjen hotellivarausten takia. Siis sen takia kun Minskin hotelleihin on tehty varaukset touko-kesäkuun vaihteeseen kiekkoväeltä. Muutoinhan Minsk ja sen hotellit olisivat olleet täynnä paikallisia ja venäläisiä turisteja. Uskokoon kuka haluaa. Joka tapauksessa päätös on isku munille paitsi Lukasenkalle myös toiselle hockeymiehelle, nimeltään Putin. Valitettavasti tyrannit eivät tästä juurikaan piittaa. Itsevaltius on nerokkaille diktaattoreille luonnon lahja. Korvaavaa kaupunkia mietitään. Voisiko se olla Latvian Riika ? Riittääkö kapasiteetti ? Ai niin, joka paikassa on koronavaara. Mitä jos jätettäisiin tältä keväältä kisaillut kisailemassa ?

Oppositiojohtaja Navalnyi on joutunut oikeuteen uudelleen. Nyt syynä on veteraanin solvaaminen. Eiköhän näitä syytteitä ole tulossa lisää, lisää ja lisää. Kremlin porukka aikoo ajaa oppositiopomon järjen sekoamassa. Toinen toistaan perusteettomien syytösten oikeudenkäynnit ja tuomiot ovat yritys ajaa Navalnyi sekoamaan. Toisaalta tämä teatteri toteutetaan varoituksena muille oppositiosta kiinnostuneille. Venäjällä totutusti poliittinen johto hallitsee yhtä hyvin oikeuslaitosta kuin mediaakin. Toisinajattelijat ovat yhteiskunnan ja kansalaisten vihollisia, ei lainkaan olemassa oleva vaihtoehto. Navalnyi ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi oikeusjuttujen takia. Nyt mies on paljastanut Putinin korruptiolla hankkimat miljardit ja Mustalle merelle rakennetun Putinin palatsin taustoja. Kokonaan toinen asia on Venäjän kansan mielipide. Sehän on tottunut tsaarien mielivaltaan ja rikkauksiin. Ei siis mitään uutta itärintamalta.

Ruandalainen pastori Bazaramba on vaatinut vapautusta elinkautisesta, johon hänet tuomittiin kymmenen vuotta sitten Suomessa. Mies on osallistunut Ruandassa kansanmurhaan ja tappanut lukuisia ihmisiä omin käsin. Bazaramba jäi kiinni Suomessa ja hänet tuomittiin myös Suomessa, koska epäiltiin Ruandan oikeuslaitoksen toimia. Mies on toiminut opettajana, rehtorina Ruandassa ja pastorina Sambiassa. Sanattomaksi vetää. Tällaisiakin ovat maailman opettajat ja pastorit. Kuinka kauan sitten meikäläinen elinkautinen kestää ? Yleensähän se lienee noin 15 vuotta. Eli sillä kuitataan sitten tutsien surmaamiset. Bazaramba on itse tutsi. Eiköhän anneta pastorin lepäillä suomalaisessa vankilassa vielä muutamia vuosia. Sitten lento tutsien hallitsemalle alueelle Ruandaan. Taidan olla itsekin epäoikeudenmukainen. Mutta minkäs teet, kun lukee tämän kaltaisia uutisia.

Danny jatkaa lööppien pääsivuilla. Suhde 19-vuotiaaseen tyttöön on hämmentävä ja poikkeuksellinen uutinen. Miten tämä ukko oikein kehtaa vehdata nuoren tytön kanssa ? Ehkä syy ei olekaan itse suhde vaan julkisuus. Liki 80-vuotias rockstara on pysynyt julkisuuden keskiössä kuutisenkymmentä vuotta. Danny osallistuu nyt Euroviisujen karsintoihin. Tavoite on kova. Sitä varten tarvitaan palstatilaa. Itse kappale on lievästi sanottuna vaatimaton esitys. On vaivaannuttavaa kuunnella miehen uupunutta lauluääntä uuvuttavassa kappaleessa. Tuskin tällä hurmataan kovinkaan monta eläkeläisrouvaa. Puhumattakaan 19-vuotiaista neidoista.


Ei kommentteja: