tiistai 5. tammikuuta 2021

Tipaton tammikuu

 Pienen pakkasen saattelemana Peltolammin Raittiusyhdistys Koitto avasi vuoden 2021 Tipattoman tammikuun. Tapahtumapaikkana oli Peltolammin keskus, jonne oli kerääntynyt pieni mutta arvovaltainen joukko peltsulaisia. Tämän vuoden teemana piti olla alunperin iskulause ”Alko alas !”. Uutiset koronarokotusten viivästymisestä johtivat uuteen teemaan. Se on ” Rokotteet tänne ja heti, Saa...na !”.

Teeman merkeissä päätettiin lähettää sähkösanoma pääministeri Marinille. THL: n johdolle kerätään tammikuun aikana kolehtia pullopanteista. Jollei rahat riitä, sitä painetaan täällä Peltolammilla lisää. Eduskuntaan lähetetään bussilastillinen kansalaisia tekemään omantunnon kysymyksiä kansanedustajille.

Vaalit ovat tulossa ja kansalla on taas hetken aikaa valta. Onhan sitä ennenkin äänestetty jaloillamme. Nyt katsotaan mitä poliitikot saavat aikaan. 

Viimeisenä keinona aiotaan keskeyttää tipaton tammikuu ja aloitetaan ryyppääminen. Se on toki ihan viimeinen keino, ellei muu auta. Tätä joudutaan vielä miettimään Koiton hallituksessa, mutta se on se ihan vihoviimeinen vaihtoehto.

Joka tapauksessa Tipaton on avattu ja edessä on kuukauden (no, ehkä muutaman päivää vähemmän) puristus ja hikiset paikat. Sijaistoimintoja on jo mietitty pitkä lista. Tiedossa on urheilua, lemmenleikkejä, alennusmyyntejä, Michelin-ruokaa, auton korjausta, putkiremontteja ja avantouintia. Jos näillä kuukausi ei umpeudu, otetaan käyttöön perinteiset keinot: sauna, terva ja vii...li. Joka tapauksessa ketään ei jätetä vaikka hieman välillä repsahdettaisiinkin.

Ei kommentteja: