perjantai 29. tammikuuta 2021

Ongelmia ja selityksiä

 Suomen mies- ja naishiihtäjät jäivät kauas kärjestä Falunin hiihtokisoissa Ruotsissa. Paras sijoitus oli Kerttu Niskasen 17. sija. Miesten sijoitukset jäivät kolmenkymmenen huonommalle puolelle

Selitys: Suomalaisten välineet eivät olleet kunnossa. Pakkaskeli oli myös hankala eikä voitelu onnistunut. Hiihtäjien kunnon ajoituksessa oli myös ongelmia. Vapaata hiihtoa ei ole harjoiteltu ja hiihdetty juurikaan Suomessa. Ruotsiin matkustaminen kesti pitkän aikaa ja majoituspaikkaan olisi voinut olla parempi yhteys. Ruoka oli tavallista sapuskaa. Valmennus ei ole ollut tilanteen tasalla viime aikoina. Samoin on joukkueen johdon kanssa. Olympiakomitean Hiihtoliitolle antama avustus on jäänyt viime vuosina polkemaan paikoilleen. Koronan aiheuttamat muutokset harjoittelussa ja hiihtäjien yksityiselämässä ovat olleet raskaita erityisesti suomalaisille.


Suomi ei ole saanut koronarokotteita odotettuja määriä. Rokotukset uhkaavat viivästyä vuoden lopulle. THL on väläyttänyt, että pitäisikö rokottaa erityisryhmien jälkeen työssäkäyvä väki.

Selitys: Onko se Suomi Euroopassa ? Isot maat vievät kaikki rokotteet Suomen nenän edestä. Niiltä lääkeyhtiöt keräävät paremman hinnan. Pieni Suomi on niin merkityksetön Euroopan ja maailman mittakaavassa, ettei tänne kannata lähetellä mitään pieniä eriä. Maamme koronaluvut ovat niin pieniä, ettei täällä ole edes mitään varsinaista epidemiaa, puhumattakaan ongelmista. Valtion rahat ovat huvenneet kaikenlaisten kuppiloiden ja konkurssikypsien yritysten hengissä pitämiseen. Ei rahaa riitä enää mihinkään rokotteisiin. Jos joitakin rokotteita saataisiin, kannattaisi antaa niitä tärkeimmille ihmisille. Hehän pitävät kuitenkin tätä yhteiskuntaa pystyssä. Muut voisivat maksaa rokotteesta, jotta saataisiin lisää likviditeetti valtion kassaan.


Pääradan toiminnassa on ongelmia iltaan ja ehkä yöhön asti. VR tekee parhaansa, että junat kulkevat aikataulussa huomenna tai ainakin ensi viikolla.

Selitys: Ilmasto on muuttunut pakkaselle ja se on haitannut digitaalista järjestelmää. Myöskin viime viikkoina sataneet lumet erityisesti pääkaupunkiseudulle ovat vaurioittaneet rataa ja kiskoja. Lumilapiot ovat olleet varastossa ja niiden noutamiseen kuluu aina aikaa. Konduktöörit odottavat testituloksia koronasta, jonka jälkeen he ovat valmiita hoitamaan lipuntarkastusta. Kalusto ja rataverkko alkaa olla ikääntynyttä, eikä uutta ole lähiaikoina luvassa. Kesään mennessä aikataulut saadaan palautettua normaaleiksi. Tosin sateet voivat liukastutaan asemia, laitureita, raiteita ja vetureita.

Ei kommentteja: