perjantai 25. kesäkuuta 2021

Juhannus juhlista jaloin

 Musiikkineuvos Danny, 78v. ja neiti Helmi, 20v. viettävät yhteistä juhannusta Raumalla olevassa huvilassa. Juhannuksen viettoon kuuluu tietysti perinteisiä juhannustaikoja, musiikkia, saunomista, grilliruokaa, auringonottoa, uintia, soutelua ja kokko. Tai niin kuvittelen. Iltapäivälehden lukijoiden olisi pitänyt tilata nettilehti, jotta olisi päässyt tirkistelemään, mitä iso-iso-D tekee parikymppisen typykän kanssa juhannuksena. En tilannut. On hauskempaa kuvitella. 

Sara Sieppi on sen sijaan pukeutunut juhannusta varten kukkaseppeleeseen ja kesävaatteisiin. Sieppi on lähes joka toinen päivä lehtien sivuilla. Joku voisi pitää Sieppiä Suomen turhimpana julkkiksena, josta otetaan hymykuvia ja kirjoitellaan tekaistuja juttuja. Tosiasiassa Siepin firma Semihimo tekaisi viime tilikaudella 150.000 € voiton. Toistan: voiton. Ei liikevaihtoa vaan voiton. Sieppi osaa tehdä ainakin hymynaamallaan rahaa. Ja kropallaan.

Elokapina on jälleen pysäyttänyt ilmaston muutoksen Suomessa. Tai ainakin Mannerheimitien liikenteen, joksikin aikaa. Nyt juhannuksen lähestyessä Elokapina on päättänyt lopettaa mielenosoituksen eli kapinan. Syynä on kaksi asiaa. Manskulla ei ole juhannuksena liikennettä, koska hesalaiset ovat paahtaneet kaaroillaan Päijänteen ja Saimaan rannoille. Toiseksi kapinoitsijat itsekin haluavat viettää juhannusta ja menevät ryyppäämään taistelutovereiden kanssa vegaaniviiniä.

Montreal Canadiens passitti Vegasin juhannuksen viettoon NHL:n välierissä. Sen myötä Montreal pelaa Stanley Cupin finaalissa. Koko kaupunki on sekoamassa joukkueen saavutuksen myötä. Neljäs voitto tuli jatkoajalla Artturi Lehkosen maalilla. Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia ovat myöskin Canadiensin kantavia suomalaisvoimia. Lycka till, sanoi ruotsalainen.

Valko-Venäjän viranomaiset ovat päästäneet pidätetyn oppositioaktivistin Protasevitchin juhannuksen viettoon, tosin vain kotiarestiin. Samoin kävi tyttöystävälle. Kyseinen pariskunta aiheutti pommiuhan lentokoneessa, matkalla Vilnaan. Sen takia valkovenäläiset hävittäjät joutuivat ohjaamaan koneen Minskiin ja viranomaiset passittivat vaarallisen pariskunnan suorinta tietä vankilaan. Nyt yhteinen juhannus on herttainen kotioloissa, mutta syytteet odottavat. Ne koskevat oppositiotoimintaa ja valtion vastaista kapinointia. 

EUn huippukokouksen illallisesta tuli harmillisen riitaisia. Unkarin Orban joutui altavastaajaksi ja lähti juhannuksen viettoon pahalla mielin. Unkari oli säätänyt lain, jolla estetään aikuisia puhumasta homoudesta alaikäisille. Hollannin pääministeri Rutte esitti Unkarin erottamista unionista. Ruotsin pääministeri (?) Löfven esitti Unkarin tukirahojen jäädyttämistä. Marin totesi kylmän viileästi, ettei Unkarin kysymys ollut edes agendalla. Mitenkäs se nyt näin meni ? Eikös Marin ollut jonkinlaisen sateenkaariperheen jälkikasvua ?

Me Naiset on kysellyt lukijoilta rantaetikestistä juhannukseen liittyen. Yli 50.000 ihmistä vastasi. Heistä 61% oli sitä mieltä, että naiset ja miehet voivat olla yläosattomissa uimarannoilla. Suurin piirtein sama määrä ihmisiä hyväksyi alastomuuden saunassa vieraiden kesken. Ulkomailla luullaan virheellisesti, että Suomessa kaikki saunovat alasti. Virhe ! No, ehkä juhannuksena pienessä tinassa !

Seksivälinekauppa Kaalimato on myöskin ollut liikkeellä juhannusmielellä. He kysyivät asiakkailta ihmisten seksihaaveista. Yksi oli ylitse muiden: kolmen kimppa. Jos siis menet juhannuksena mokille, kylään, sulholaan jne muista tämä. Tosiasiassa ihmiset haaveilevat kolmen kimpasta. Vieraita ja isäntiä kannattaa olla kolmella jaollinen lukumäärä: kolme, kuusi, yhdeksän jne. Näin jokainen pääsee juhannuksena mukaan johonkin kimppaan. Kolmen kimppaan.

Lopulta paljastetaan tämän juhannuksen hittituote kaupoissa ja marketeissa. Se ei ole makkara ! Ei myöskään olut. Se ei ole vichy, uudet perunat, silli, savukala, tomaatti, lehtisalaatti, cokis, hampurilainen, perunasalaatti, hodari, irtokarkit, Koskenkorva, suklaa, karjalan piirakat, kukkakaali. Ehei ! Se on, yllätys, yllätys: Kotimainen mansikka !

Hyvää juhannusta !

Ei kommentteja: