maanantai 7. kesäkuuta 2021

Leijonat jäi hopealle

 Kulta ja pronssi voitetaan ja hopea hävitään. Se oli pienestä kiinni. Suomi pääsi taas loppuotteluun ja voitti melkein kultaa. Saavutus on hyvä. Tänä vuonna joukkueiden väliset erot olivat kovin pienet. Neljän eurooppalaisen ja kahden amerikkalaisen mahtimaan lisäksi Slovakia, Saksa ja Sveitsi olivat vahvoja.  Vuosia myös Latvia, Kazakstan ja Tanska ovat halunneet eliittiin. Kyse oli myös kahden jääkiekkokulttuurin kohtaamisesta. Euroopan nelikko pelaa vuosittain neljä harjoitusturnausta ja testaa puolen sataa pelaajaa MM-kisoihin. Amerikan joukkueet ovat eräänlaisia muukalaisjoukkueita. Pelaajia kerättiin tälläkin kertaa NHL-, AHL- ja yliopistojoukkueista. Pelien edetessä heidän tasonsa paranee. Nyt kävi niin, että Yhdysvallat otti pronssia ja Kanada kultaa juurikin tällaisella kerätyillä joukkueella. Sikäläiseen kulttuuriin kuuluu panostus ratkaisupeleihin ja suoraviivaiset hyökkäykset maalille. Lätkä on maalipeli. Nyt suoraviivaisuus voitti.

Harmittelisin Suomen tappiota, mikäli meikäläisten peli olisi ollut uomissaan. Ninimerkki ollut. Varsinkin kiekollinen pelaaminen ontui pitkin turnausta. Kiekkoa roiskittiin pitkin turnausta puolustusalueelta keskikentälle vastustajan lapaan. Nykykiekon mukaan nopea pelitapa edellyttää päätykiekkoja. Niissä liian usein pikkumusta jäi vastustajan haltuun. Liekö kyse meikäläisten heikosta fysiikasta vai mistä. Esimerkiksi Saksa tuntui olevan meitä selvästi fyysisesti vahvempi. Suomella oli kaksi hyvää ketjua Anttilan ja Björnisen ketju ja Lundellin-Ruotsalaisen ketju. Ajoittain kiekollinen peli kulki näillä kahdella ketjulla hyvin ja se toi menestystä. Maalivahtipeli oli pitkin turnausta loistavaa ja pelasti joukkueemme monilta tappioilta.

Ensi keväänä pelataan Tampereella Uros Live-Areenalla. Toivon mukaan eteenpäin mennään kiekollisessa pelaamisessa. Odotukset ovat korkealla. Uhkana kotikisoissa on joukkueen karsiutuminen puolivälierässä kuten Latvialle kävi nyt Riikassa. Ei muuta kun odottelemaan ensi vuoden pelejä. Sitä ennen pelataan ilmeisesti Liigaakin paikan päällä olevalle yleisölle.

Ei kommentteja: