maanantai 28. kesäkuuta 2021

Sanomattakin on selvää, että…

 Suomalaiset rajaviranomaiset eivät voineet tietää Pietarin EM-kisoista ja suomalaisten jalkapallofaneille paluusta Suomeen tai että se ruuhkauttaisi passintarkastukset. Hehän tekevät vain työtään rajavalvonnassa.

Suomalaiset jalkapallofanit eivät voineet tietää Venäjällä riehuvasta koronapandemista ja sen nopeasti leviävästä deltamuunnoksesta. Hehän kannustivat vain Suomea Euroopan mestariksi.

Kisaturistien palattua Suomeen, piti kiirehtiä viettämään kesän juhlaa, juhannusta. Karanteenit ja testit piti jättää juhannuksen jälkeiselle viikolle. Tärkeimmät asiat ensin.

HUSin ja THL:n johtaja pelkäävät deltamuunnoksen leviävän nyt ympäri Suomea. Jälkiviisaus on parhain viisauden lajeista. Totta kyllä, että aluehallinto vastaa alueellisesti koronarajoituksien tekemisestä. Yksi johtajista taisi olla itsekin Pietarissa tarkkailemassa jalkapalloa tai suomalaisturisteja tai venäläisten koronatilannetta.

Himoksen juhannusjuhlien 5.000 päivittäistä juhlijaa ei voinut pitää riittävää etäisyyttä. Bändit piti nähdä läheltä ja illalla piti tsekata sopiva juhannusmorsian/sulhanen mökkikylästä. Seuraavina päivinä tietysti samat sävelet.

Pfizerin kaksi rokotetta suojaa hyvin brittimuunnosta ja etelä-afrikan muunnosten vastaan. Harmi vaan, kun Suomessa jyllää delttamuunnos.

Ruotsin pääministeri Löfven päätti erota mieluummin kuin järjestää uudet vaalit. Koronan takia. Toisaalta kokoomus ja ruotsidemokraatit olisivat pesseet koko muun joukon ja muodostaneet uuden hallituksen.

Vihreiden piirissä puheenjohtaja Ohisalon asemasta kuiskaillaan ihan turhaan. Gallupkäyrät osoittavat alaspäin eikä vihreitä päätöksiä ole tullut hallituksen masiinasta, mutta puheenjohtaja on antanut kaikkensa. 

Valtteri Bottas tuli formulakisassa kolmanneksi. Bottas on kolmonen, vaikka voissa paistaisi. Entinen ikuinen kakkonen on nyt kolmonen, ei nelonen. Uran alamäki on pysähtynyt ja maailman kolmanneksi paras auto/kuski hoitelee hommat kotiin. Ainakin niin kauan, kun mersu on alla.

Antti Ruuskanen ei saanut keppiä lentämään yli 80 metriä ensimmäisissä kisoissa. Turha harmitella. Ruuskanen hoitaa kyllä homman. Pian tulee yksi veto Takahikiän kisoissa. Se menee sentin yli kisarajan ja matkalippu Tokioon on taas taskussa. Suomen Olympiakomitean periaatteiden mukaisesti.

Eduskunnan kansliatoimikunta erottaa tiistaina Tytti Yli-Viikarin yleisen mielipiteen takia. Ei, vaan luottamuspulan takia. Sen jälkeen valtio maksaa sadan tonnin korvaukset laittomasta irtisanomisesta. Kyllä sinne papereihin aina joku pieni virhe tulee, niinkuin näissä on tapana.

Entinen amerikkalaispoliisi Chauvin sai 22 vuoden tuomion George Floydin taposta. Hänhän aiheutti maailmanlaajuisen solidaarisuusliikkeen mustien kaltoinkohtelua vastaan.


Ei kommentteja: