perjantai 18. kesäkuuta 2021

Näyttelyn teemasta vielä

 


Uusimman näyttelyn nimi on Omenainen olo. Näyttely on esillä tutussa kesäpaikassa Vihavuoden koskikahvilassa Hauholla. Se on esillä 14.-27.6.2021. Kuvissa on isoja hedelmiä ja vihanneksia. Muutama kommentti on paikallaan näyttelyn teemasta.

Menestyneistä ja parhaista ihmisistä maalataan muotokuvia. Nämä ihmiset ovat yritysten ja julkisen sektorin johtajia, tärkeitä poliitikkoja, tieteen ja taiteen huipputekijöitä. Muotokuvat koristavat yritysten ja kaupunkien tiloja, oppilaitoksia ja museoita tai kodin seiniä. Muotokuvat jättävät muiston menestyneistä kohteistaan historiaan ikuisiksi ajoiksi. Isoissa muotokuvien joukoissa yksittäinen henkilö ja hänen aikaansaannokset kuitenkin katoavat ja ne sulautuvat kokonaisuuden massaan.

Olen maalannut muotokuvia parhaista hedelmistä ja vihanneksista. Niiden parhaat yksilöt ilahduttavat meitä kauppojen hyllyillä, toripöydillä ja kotien hedelmälautasilla. Paitsi kaunista muotoa, useimmat niistä tarjoavat herkullista makua, joka parantaa oloa ja mieltämme. Omenainen olo esittelee menestyneitä hedelmä- ja vihannesyksilöitä. Ne ovat olleet erityisen hyviä. Kuitenkin isossa joukossa, kuten tässä näyttelyssä, yksilöiden vaikutus sulautuu kokonaisuuteen. Se  tuo toivon mukaan hymynkareen suupieleemme ja tuo katsojalle omenaisen olon.

Ei kommentteja: