maanantai 16. tammikuuta 2017

Hyvältä näyttää tai ehkei sittenkään.

Utsjoella on taas onnen ja ilon päivä. Tänään päivä paistaa utsjokisille ensimmäisen kerran pitkän kaamoksen jälkeen.  Hyvältä näyttää tai ehkei sittenkään.

Nykyisissä avioliitoissa nainen päättää ja mies tottelee. Näin kertoo Väestöliiton psykologi HS lehdessä. Nykyvaimot ovat vaativia ja määrätietoisia. Nykymiehet tottelevat, koska epäilevät pystyvänsä toteuttamaan kaikkia vaimonsa toiveita. Kyse on 30-40 vuotiaista pariskunnista. Heidän suhteissaan tasa-arvo on kadonnut luonnonvara. Toisen osapuolen näkökulmasta voi näyttää hyvältä, mutta tuntuu tuskin kovin hyvältä kuitenkaan.

Iltasanomien videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nykopp puolustelevat ja selittelevät HIFK:n väkivaltaisen puolustajan Joe Finleyn tämänkertaista taklausta, jonka kohteena ollut Jypin Michel Miklik joutuu 5-6 viikon sairauslomalle ja hoitoon. Kiinnostavaa olisi kuulla tämän kaksikon "kommentit",  jos taklaaja olisi ollut joku Jypin puolustaja ja loukkaantunut pelaaja HIFK:n kultaranne Juhamatti Aaltonen. Tietyn värisillä silmälaiseilla näkyy hyvin tai sitten ei ollenkaan.

Japani on aloittanut uudelleen valaanpyynnin. Elävä valas näyttää hyvältä, samoin valaanpuyytäjän lompakko. Sensijaan sukupuuttoon kuoleva valas ei näytä kovin hyvältä varsinkaan lihoiksi paloiteltuna.

Maailman 8 rikkainta miljardööriä omistaa yhtä paljon, kuin maailman köyhimmät 3,6 miljardia ihmistä yhteensä. Näin kertoo brittiläinen Oxfam hyväntekeväisyysjärjestö. Eli hyvin menee näillä kahdeksalla jepellä. Tai siis hyvin huonosti menee 3,6 miljardilla ihmisellä. Riippuu kumpaan porukkaan kuulut.

Takavuosien Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Doug Shedden (sai potkut) on saanut
kenkää sveitsiläisen seuran Luganon valmentajan hommista. Taas ! Shedden erotettiin tai erosi myös HIFK:n, Jokereiden, Zagrebin ja Zugin riveistä. Näin käy useimmille jääkiekkovalmentajille.
Ei näytä hyvältä, mutta toisaalta aina joku tarvitsee uuden valmentajan. Ellei sitten halua ripustaa
haalareita naulaan ja elellä leveästi NHL:stä tienatuilla pelaajarahoilla ja säästöön kertyneillä valmentajapalkoilla.

Ei kommentteja: