sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Trumpin päätökset

Trump on ehtinyt olemaan presidenttinä reilun viikon, mutta hän on ehtinyt suututtaa jo lukuisten maiden ihmiset. Ensin hän päätti rakennuttaa Meksikon ja USAn välille muurin. Sitten hän kielsi seitsemän maan kansalaisia matkustamasta Yhdysvaltoihin kolmen kuukauden aikana. Jos henkilö on syntynyt Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, häntä ei päästetä jenkkilän ihmeelliseen paratiisiin. Näin ainakin kahdeksan maata ja niiden kansalaiset ovat vihoissaan Trumpille ja Yhdysvalloille. Entinen ihmisoikeuksia hintaan mihin hyvänsä puolustava maa on itse lähtenyt ihmisoikeuksia peruusteettomasti halveksuvalle tielle.

Jos ajatellaan Trumpin tavoitetta kitkeä Isisin valta ja voima, tässä tapahtuu täysin päinvastainen vaikutus. Valtaosa näiden maiden kansalaisista vastustaa Isisin hirmutekoja ja politiikkaa. Nyt kuitenkin epäoikeudenmukainen ja mihinkään perustumaton kielto panee varsinkin nuoremman  polven miettimään asioita uudelleen. Eikö Isisin propaganda olekin osunut oikeaan ?  Ylivaltaa röyhkeästi ajava presidentti vähät välittää ihmisarvosta tai ihmisistä itsessään. Lännen vastustaminen saa näissä maissa lisää pontta alleen.

Euroopan maat ja poliitikot nousevat varmasti lähipäivinä ja viikkoina vastustamaan itsevaltaista päätöstä. Tämä päätöshän koskee satoja tuhansia Euroopassa asuvia kaksoiskansalaisia. Myös suomalaisia. Euroopassa ei voida katsella läpi sormien näin sivistymätöntä ja ihmisiä taustansa takia karsinoivaa toimintaa.

Mitä sitten tapahtuu, kun itsepäinen presidentti saa vastaansa Euroopan päämiehet, EUn johdon ja kaiken maailman kansalaisjärjestöt ? Aiemmin Trump on ärtyisesti ryhtynyt vastahyökkäykseen ketä tahansa vastaan välittämättä tyylipisteistä. Sen seurauksena moni nykyinen poliitikko ja valtionpäämies saa siipeensä. Luvassa on epäluottamuksen aikoja ja korkean tason kriisejä. Tästä Venäjän presidentti Putin on varmasti mielissään ja puolustaa Trumpin toimia. Vakka löytää kantensa.

Ei kommentteja: