maanantai 23. tammikuuta 2017

Viikon syyllinen: Anne Berner

Liikenneministeri Anne Berner esitti, että autoverot korvattaisiin autojen tienkäytön mukaan. Autoihin asennettaisiin siru tai musta laatikko, joka rekisteröi auton käytön maanteillä. Tiet yhtiötettäisiin valtion ja maakuntahallintojen omistamaan yhtiöön. Näin kerättäisiin rahaa heikentyvään tiekantaan, jonka parantamiseen ei ole valtiolla rahaa. Lisäksi autokantaa muutetaan sähköautoilun suuntaan.

Tästä alkoi ennenäkemätön urina ja ärinä. Autoliitto, autokauppiaat ja keskustan hallituskumppanit Kokoomus ja Perussuomalaiset antoivat tulla tuutin täydeltä. Oppositiokin heräsi talviunestaan ja yhtyi talvilomaltaan yhteiseen kuoroon. Uusien autojen kauppa puolittui viikossa. Tavallinen kansa on katsonut menoa  huuli pyöreänä. Onko taas tulossa laki josta ei saa mitään tolkkua ? Pääministeri on joutunut yksin puolustamaan puoluetoverinsa ehdotusta. Jopa Berner oy, jolla ei ole mitään tekemistä ministeri Bernerin kanssa on joutunut boikottiuhan kohteeksi.

Kansan tuomio:

1. Ministeri Bernerin autoon laitetaan musta laatikko ja katsellaan missäpäin Suomea rouva kurvailee.  Jokainen halukas voi seuratan auton liikkeitä kotonaan. Viikottain valtioneuvoston toimiston nettisivuilla julkaistaan tiedote vaihtuvasta salasanasta. Miksi ? En mä vaan tiedä, miksi näitä salasanoja vaihdetaan määräajoin.

2.1. Liikenneministeriön kaikki valmisteilla olevat ehdotukset julkaistaan kirjana. Kirjan nimi on vuoden 2017 parhaimmat vitsit, kaskut, herjat ja liikenneministeriön ehdotukset. Kirjan kustannukset maksetaan autoverojen tuotolla.

2.2.. Kirja voittaa kirjallisuuden Nobel-, Finlandia-, Tietokirja- ja Lastenkirjapalkinnot. Sitä jaetaan bonuksena kaikille uuden auton ostajille. Kirjassa on kovat kannet, joten sen voi laittaa kirjahyllyyn muiden kovakantisten kirjojen joukkoon.

3. Ministeri vapautetaan valtioneuvoston jäsenyydestä kevään ajaksi. Hän siirtyy autokauppoihin
myymään niitä mersuja, audeja ja bemareita, jotka viime viikolla jäivät myymättä. Muut autothan ovat menneet kaupaksi, kun ne ovat niin halpoja.  Asiakkaiden luottamus tulee palauttaa henkilökohtaisella kontaktilla autoliikkeissä. Se on nyt heikentynyt merkittävästi em. autojen ja autokauppiaiden kohdalla, tai siis merkkiautojen, piti sanoman auton hintojen. Eikun tulevien hinnanlaskujen.

4. Kaikkiin uusiin leikkiautoihin asennetaan mustat laatikot. Silloin vanhempien on mahdollista seurata lastensa matkaa kotoa hiekkalaatikolle. Mustan laatikon kautta vanhemmat saavat reaaliaikaista tieto omaan moliiliin tai ipadiin. Lasten huostaanottoluvut laskevat ja soten tärkein tavoite toteutuu.

5. Patentti- ja rekisterihallitus myöntää ministeri Bernerille vuoden parhaan keksijän palkinnon ja yhden ilmaisen patentin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yksi liikenneministeriön ehdotuksista toteutetaan jossakin Suomen napurimaassa ilmaiseksi. Sitten kaikki voivat käydä katsomassa paikan päällä miten meidän olisi käynyt, jos...

6. Telkkuun tulee uusi viihteellinen bisnesohjelma "Hyvä diili". Siinä hallituksen ministerit yrittävät myydä kansalle erilaisia uusia lakeja. Kansa voi ostaa näitä lakeja sijoittamalla omat verorahansa niiden toteuttamiseen. Nykyisiä ja viime vuonna takaisin vedettykä lakiesityksiä tarjotaan kansalle ensimmäisissä ohjelmissa. Jatkossa ministerit yrittävät keksiä uusia hauskoja lakeja,

Ei kommentteja: