lauantai 25. marraskuuta 2017

Joulukortit ja -merkit

Lomamatkan takia ostettiin joulukortteja jo tässä vaiheessa. Laiskuuden takia ostimme kortit kirppikseltä. Kääsityksemme oli, että sieltä löytyisivät halvimmat kortit.  Kymmenen kortin satsin sai hintaan 2,90. Ostettiin kolmekymmentä korttia. Sitten menimme naapurissa olevaan Prismaan siellä kortit maksoivat vain 20 senttiä kappale. Vähän harmitti.

Postista ostettiin joulumerkkejä. Yllätys oli kuitenkin suuri, sillä yksi merkki maksoi 0,95 senttiä. Jotenkin muistissa oli hinta 0,65 senttiä. No ei ollut enää. Kuulemma hinta viime vuonna oli 0,90 senttiä. Postimaksut nousivat lokakuun alusta. Kirje maksaa 1,40 €.

Onkohan Posti ajatellut asiaa kaksi kertaa ? Kannattaisi ajatella. Vaikka kyse on joistakin euroista, luulen postitettavien korttien määrän vähenevän. Ainakin oma ajatus on sellainen. Ensi vuonna lähetetään vähemmän postikortteja ja enemmän sähköisiä kortteja. Luulen, että Posti sahaa omaa jalkaansa. Toki tiedossa on, että Posti tekee tulosta pakettien toimituksilla. Kirjeiden ja korttien välitys ei kannata. Nythän posti varmistaa, ettei se tuota jatkossakaan.

Ei kommentteja: