lauantai 4. marraskuuta 2017

Suomen talviolympiajoukkueen asusteet

Mediassa on noussut kohu ja somessa on noussut raivo, jonka kohteena on Suomen edustusurheilijoiden asut Etelä-Korean talvikisoissa. Tässä on tapahtunut valtava väärinkäsitys. Asia on aivan päinvastoin.

Ensinnäkin suomalaisten asut on tarkoitettu Aasian valtaville vaatemarkkinoille. Kyllä siellä aina joku haluaa tällaiset verkkarit. Ihmisiähän on monta miljardia. Luhta saa pian uuden markkina-alueen ja muuttaa koko toimintansa Souliin, Macaoon ja Singaporeen

Toisekseen Suomen hiihtovalmennus aikoo voittaa kanssakilpailijat uudella metodilla. Se on naurutyrmäys. Kun suomalaiset hiihtelevät ladulla muita kilpailijoita vastaan tällaisissa asuissa, vastustajat alkavat nauramaan kippurassa ja suomalaiset voittavat kaikki hiihtomatkat. Olympiakomitea lisää suomalaiset asusteet maailman dopingaineiden listalle.

Kolmanneksi Pohjois-Koreassa pannaan merkille kuinka suomalaiset ovat kauhusta jäykkinä ja valkoiset hiukset pystyssä. Heidän mielestään suomalaiset ymmärtävät pohjoiskorealaisten valtavan uhkan ja ottavat sen tosissaan. Siitä alkaa monimutkainen diplomaattinen yhteistyö, joka päättyy kansojen väliseen yhteityöhön ja rauhaan. Eli Olympialaisten perimmäiseen tarkoitukseen. Seuraavat talviolympialaiset pidetään Pjongjangissa. Silloin suomalaisten hatuissa valkeat karvat ovat alaspäin.


Ei kommentteja: