keskiviikko 15. marraskuuta 2017

"Me ollaan Paavosta huolissamme vaan"

Kasevan sanoja mukaellen, olemme huolissamme Paavosta. Paavohan on ollut kaikissa presidentinvaaleissa mukana. Nyt näyttää tosi huolestuttavalta. On totta, etteivät Paavon ja Vuokon mukit ole enää kuumaa kamaa tällä aikakaudella. Kannattajakorttien täyttäneiden kesken arvottavan kuumailmapallomatkan sijaan pitäisi olla vähintään matka Marsiin. Silloin se kiinnostaisi nykynuorisoa. Jotkut ilkikuriset sanovat, että mikäli Paavo saa 20 tuhatta nimeä, hänet pitäisi lähettää Marsiin. Tätä emme tietenkään toivo. Paavo on saatava mukaan, ettei vaalista muodostu tylsät, latteat ja ennalta sovitut. Tarvitaan väriä ja nasevia kommentteja.

Pyysimme maailman johtavilta konsulenteilta ehdotuksia Paavon kannatuksen nostamiseksi. Saimme kahdenlaisia ehdotuksia. Osa ehdotti esimerkkejä muilta presidenteiltä (A). Osa ehdotti suuntautumista mediaan (B). Tässä parhaat ehdotukset kummastakin ryhmästä:

A.1.  Paavon pitää ottaa esimerkkiä Putinista. Hän ratsasti korskealla hevosella ilman paitaa ja osoitti olevansa maan vahvin. Paavo voisi ajaa traktorilla ilman paitaa Keminmaan pelloilla. Toinen ehdotus voisi olla modernimpi. Paavo ajaisi uutta Teslaa valkoinen paita ja tutuu solmio kaulassa.

A.2. Paavo ottaisi mallia Trumpista. Hänhän rakensi Trump Centerin ja heti valittiin pressaksi. Paavo voisi rakentaa oman centerin Rautatientorille tai Mannerheimin patsaan viereen Kiasman eteen. Jos Helsingin kaavoitustoimi ei anna kaavoittaa näihin paikkoihin, Paavo voisi tuoda vanhan tutun jalasmökin presidentin linnan eteen Kauppatorille.

A.3. Hyvä esimerkki voisi olla Filippiinien presidentti Duterte. Hän lupasi tappaa omin käsin kaikki huumeiden välittäjät ja käyttäjät. Paavo voisi käydä kovistelemassa Jareja Aarnio ja Sillanpää. Muista
huumehemmoista kun ei ole tietoa.

A.4. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salami on käynyt suoraan asiaan ja pidättänyt korruptiosta pari sataa prinssiä ja ökyrikasta. Paavo voisi pidättää Sipilän ja koko muun hallituksen. Lisäksi voisi pidättää eduskunnan ja Suomen rikkaita kuten Herlinit, Nalle Wahlroosin ja Supercellin Paanasen.

A.5. Paavo julistaa jonkun osan Suomea itsenäiseksi. Ahvenanmaa tai Uusimaa voisivat olla hyviä. Toisaalta Lappi voisi toteutua helpommin, sillä tuskin kukaan vastustaa Lapin itsenäistymistä. Ainakaan, jos Paavo julistaa olevansa sen presidentti.

Media on ollut Paavolle julma ja ratkaissut aiemmat presidenttipelit muiden hyväksi. Nyt pitää unohtaa menneet ja tulla ulos sellaisena kun Paavo oikeasti on.

B.1. Vain elämää-ohjelmaan tehdään uusintaversio. Esillä ovat Suomen parhaat presidentit. Ahtisaari, Halonen ja Paavo. Niinistöä ei huolita. Pressat syövät yhdessä, nukkuvat yhdessä ja pelaavat erilaisia presidenttipelejä yhdessä. Kliimaksina on kunkin vuoro lukea toisten puheita. Ainakin Ahtisaari ja Halonen alkavat itkemään, kun lukevat Paavon puheita.

B.2. Polygamiaa Utahissa. Paavo menee mormoonialueelle, jossa voi mennä usean naisen kanssa
naimisiin. Paavo voisi ottaa vaimokseen Vuokon lisäksi Sofi Oksasen, Maria Veitolan ja Niina Mikkosen. He varmaan suostuvat. Ohjelmassa seurataan suurperheen elämää. Katsojalle paljastuu
kuinka paljon vaimot saavat Paavon huomiota ja kuka saa milloinkin istua kauppareissuilla Paavon
auton etuistuimella.. Vaimot kertovat keskinäisistä, sisarillisista suhteistaan ja lapset kehuvat Paavoa esimerkillisenä isänä.

B.3. Paratiisihotelli Suomi. Nuorten kanssa mennään aurinkohotelliin jonnekin Paratiisiin. Siellä
joutuu tekemään erilaisia tehtäviä. Paavo selviytyy kiperistä tehtävistä ja kaikki pitävät hänestä. Tosin osa juonittelee häntä vastaan, mutta sehän on Paavolle tuttua tosielämästä. Tämähän on vain tosi-Tvtä.

B.4. Katastrofi kauhu-ja komediakokkisotakeittiö. Paavo laittaa suosikkiruokia vaimonsa Vuokon kanssa. Heillä on kansallispuvut päällä ja välillä he tanhuavat. Aina ruoka ei ole onnistunutta, mutta yleisö taputtaa sovittuina hetkinä. Parempi kokki saa yllätyspalkintona lumikengät, polkypyörän tai
Kossupullon.

B. Paavo perustaa oman Tv-kanavan. Sen nimi on ytimekkäästi Paavo. Hän on kuuluttajana ja uutistenlukijana. Ohjelmat koskettelevat pelkästään presidenttiehdokkaan saavutuksia menneiltä vuosikymmeniltä.

Näillä eväillä asia tulee hoidettua. Ellei onnistu, Paavo voisi tulla keväällä takaisin Eduskuntaan. Sitten hän voisi tehdä aloitteen Paavon valitsemisesta  presidentiksi poikkeuslailla. Näinhän Kekkonenkin valittiin vuonna 1976 ja kaikki suostuivat.

Ei kommentteja: