tiistai 7. marraskuuta 2017

Pihistelyä

Pihi kun olen, yritän keksiä aina jotain jossa pihistää. Nyt kävi tuuri. Lähikauppamme Siwa meni myyntiin. Ei, ei ei. En ostanut Siwaa halvalla. Siwan osti K-kauppa Kesko. Se osti kaikki Siwat ja Valintatalot. Kaupan ehtona oli, että osa liikkeistä piti myydä kilpailijoille, jottei synny johtavaa markkina-asemaa. No, meidän lähikauppa on nyt M-market. Se on yrittäjäpohjainen kauppa, joka ostaa myytävät tuotteet Metro tukusta. M-market on siitä erikoinen kauppa, ettei se mainosta tuotteitaan. Postilaatikkoon ei tipahda alennuslehtisiä tai tarjouksia. Sen myötä kaupassa on aika hiljaista. Illalla asiakkaita on hieman enemmän. Aamuisin ei juuri ketään.

Mutta nyt päästään itse asiaan. Kerran kävin illalla seitsemän jälkeen M-marketissa ja huomasin ilokseni, että kaikki päivällä leivotut pullat ja piirakat myydään 50 prosentin alennuksella. Eilen tunsin erityistä tarvetta pihistelyyn. Tein toivioretken lähikauppaan. Hyvin kävi. Mukaan tuli
2 berliininmunkkia
2 donitsia
4 pasteijaa
2 lihapasteijaa
4 riisipiirakkaa
Hintaa tälle kaikelle tuli 6,10 €. Siis neljätoista leivonnaista kuudella eurolla. Tunsin syvää iloa ja onnistumisen tunnetta. Olin saavuttanut yhden elämäni tavoitteista. Ostin halvalla. Pitää ostaa halvalla, jos saa halvalla ! Niinhän sanoi jo tunnettu huoltoaseman työntekijä ja kaikkien pihistelijöiden esikuva, Sulo Vilen. Sain halvalla.

Ei kommentteja: