tiistai 7. marraskuuta 2017

Päivän (hyviä) uutisia

Tänään tulee sata vuotta lokakuun vallankumouksesta Venäjällä. Kremlissä ei kuitenkaan suuremmin muistella tätä vallankumousta. Lieneekö syynä se, että Putinin Venäjällä ajatellaan, että Lenin sai aika paljon pahaa aikaan. Sen sijaan Isä aurinkoinen, toveri Stalin, teollisti maan ja voitti fasistit. Historiaa kirjoitellaan uusiksi kunkin hallitsijan etujen näkökulmasta.

Saara Aalto valittiin Suomen edustajaksi ensi vuoden euroviisuihin. Ylen yksimielisellä päätöksellä. Yle päätyi tähän ratkaisuus tietoisena Aallon saavutuksista musiikin alalla. Hänhän tuli toiseksi sekä suomalaisten euroviisukarsinnoissa sekä brittien X-faktor ohjelmassa. Näin varmistetaan, ettei euroviisuisännyys tule ainakaan Suomeen ja Ylen maksettavaksi.

Iso pakettiauto ajoi päin porotokkaa Ylitorniossa. Vai pitäisikö sanoa, että porotokka jäi ison pakettiauton alle ? Joka tapauksessa onnettomuudessa kuoli 16 poroa ! Kerralla ???

Kyselyn mukaan Petteri Orpo on suosituin uudeksi pääministeriksi. Toiseksi suosituin on Vasemmiston Li Andersson. Hän voittaa suosiossa pääministeri Sipilän ja opposition Rinteen ja Aallon. Eikä ihme. Siinä missä sulavasanainen Andersson perustelee mielipiteitään, Sipilä, Rinne ja Aalto latelevat tuttua poliittista mantraa.

Kuntien eläkevakuutusyhtiö Kevan keräämistä vakuutusrahoista 33 prosenttia on sijoitettuna veroparatiiseissa olevissa sijoitusyhtiöihin. Se johtuu kuulemma rahoitusjärjestelmien monimutkaisista järjestelmistä. Näin saatiin meikäläinen tavallinen taatelintallaajakin nivotuksi yhteen veronkiertoon ja veroparatiiseihin, haluttiin tai ei.

Posti on tehnyt uuden tragedian, anteeksi, strategian. Sen mukaan Posti luopuu ruohonleikkuusta. Sen sijaan Posti alkaa kuljettamaan paketteja. Seuraavaksi Posti tekee varmaan strategian, jonka mukaan
se alkaa kuljettamaan postia.

Maikkarin menestyssarja Putous palaa ohjelmistoon. Sitä ei siis pudotettukaan pois ohjelmistosta.
Putouksesta on pudotettu puolet vanhoista esiintyjistä.  Mutta ei huolta, jountajana jatkaa tuttu juontaja Simo Salminen. Siis Reijo Salminen...Esko, Krisse. Mistä näitä Salmisia oikein versoaa ?  Anteeksi Roope Salminen tietenkin. Hänhän esiintyy kaikissa muissakin viihdeohjelmissa.

Ei kommentteja: