lauantai 25. marraskuuta 2017

Koskiin

Myytiin ja ostettiin. Vanha koti ja uusi koti. Välittäjä soitti, ettei Tampereen Osuuspankki löydä asuntomme osakekirjoja. Lupasin soittaa Koskiin. Siis Valkeakosken Osuuspankkiin. Puhelimessa kysyttiin verkkopankin nettitunnuksia. Nyt ei pitänyt painaa ykköstä tai kakkosta. Hämmennyin. Sitten kirjoittelin puhelimeen verkkopankin tunnuksia. Moneen kertaan. Ei toiminut. Lopulta painoin kakkosta eli muut asiat. Kymmenen minuutin kuluttua puheluun vastattiin. Selitin tilanteen ja henkilö lupasi selvittää asiaa pikana. Asia oli löytää osakekirjat. Mitään ei kuulunut pariin päivään. Välittäjä soitteli muissa asioissa. Selitin hänelle, että olin soittanut Valkeakoskelle, mutta mitään ei ollut kuulunut. Välittäjä kertoi, ettei kannata huolestua, koska osakekirjat löytyivä ja ovat jo Tampereella. Mikä helpotus ! Kukaan ei ollut vitsinyt kertoa minulle osakekirjoistani.

Kaupat tehtiin ja saimme uuden asunnon osakekirjat. Kun maksoimme koko hinnan, saimme itsellemme myös osakekirjat. Ne polttelivat heti kädessä. Kyselin Osuuspankin virkailijalta säilytyksestä. Hän suositteli osakekirjojen jättämistä pankin säilytykseen. Valkeakosken Osuuspankin asiakkaana kirjat piti toimittaa sinne. Virkailijan mukaan osakekirjoja ei voida toimittaa Koskiin. Syy jäi hieman epäselväksi. Vastuusta oli kai kysymys. Outoa, että kirjat tulevat Koskista Tampereelle mutteivät Tampereelta Koskiin.

Kirjoitin pankin nettisivuilta kysymyksen ajanvarauksesta. Ajattelin ajella maanantaina vanhaan tuttuun kaupunkiin, Koskiin. Tehtävänä jättää osakekirjat säilytettäväksi Valkeakosken Osuuspankkiin. Tampereen Osuuspankin virkailija kertoi, että osakekirjat siirretään myöhemmin keskitettyyn säilytyspaikkaan Helsinkiin. Sieltä ne saadaan parissa päivässä. Kiinnostavaa kuljetusta. Tai oikeastaan kiinnostva on kuljetusken puute. Menen silti ehkä maanantaina Koskiin. Tai sitten myöhemmin. Kunhan saan vastauksen kysymykseeni ajanvarauksesta.

Jälkikirjoitus eli ps.
Aiemmin ihmettelin, miten eri pankkiryhmien väliseen rahansiirtoon kuluu pari päivää aikaa. Nyt kuulin, että mikäli rahan siirtää ennen klo 14, se menee samana päivänä. Ihmettelen osakekirjoten paperiversioita. Eikö niiden pitäisi olla sähköisiä ? Kun ajetelen autolla Koskiin viemään osakekirjoja, on se kuin jostakin viisikymmentäluvun elokuvasta. Luulisi, että pankkitoiminnan digitalisaatio on edellä aikaansa. Ei näytä olevan. Se olisi varmasti taloudellisesti järkevää.

Ei kommentteja: