sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Grillatusta broilerista on moneksi

Ostettiin perjantaina yksi grillattu broileri Citymarketista. Tarjoushinta oli 3,99 €. Broileri oli kookas eikä sitä oltu grillattu liikaa vaan liha oli mehukas. Perjantaina söimme kuumasta broilerista kolmanneksen. Se oli aivan riittävästi kahdelle eläkeläiselle, etten sanoisi hieman liian paljon. Ruokailun jälkeen erottelin lihat luista ja nahasta ja laitoin molemmat lajit jääkaappiin.

Lauantaina keittelin luita ja nahkoja liemeksi. Sain kolme desiä maukasta kanalientä. Paistelin kasviksia (sipulia, valkosipulia, varsiselleriä, porkkanaa, inkivääriä, chiliä, paprikaa), pekonia ja mausteita. Lisäsin liemen, puolet broilerinlihasta, purkin ruokakermaa ja kuivattuja yrttejä. Tuloksena vajaa litra kanakeittoa. Söimme keitosta puolet.


Sunnuntaina paistelin taas kasviksia (sipulia, valkosipulia, porkkanaa, chiliä, inkivääriä, paprikaa) ja pekonia. Lisäsin seokseen ruokakermaa ja juustoraastetta (maasdam). Viimeistelin kastikkeen tuoreella korianderilla, mustapippurilla ja suolalla.Keitin tuoretta pastaa kolme minuuttia. Kaadoin veden pois ja lisäsin kastikkeen. Lisäkkeeksi tehtiin tuoresalaattia ja pastan päälle ripaus parmesaanijauhetta. Sunnuntai-iltapäivän ateria oli valmis. Kanapastaa ja salaattia.

Maanantaiksi ja tiistaiksi oli vielä maukasta keittoa ja pastaa jäljellä. Ei tarvinnut tehdä uutta ruokaa.
Näin neljän euron grillatusta kanasta hyödynnettiin monta ruoka-annosta. Itse asiassa koko viikonlopun ja alkuviikon ateriat. Kympillä tuli tämä koko komeus.




Ei kommentteja: