perjantai 6. syyskuuta 2019

Sekavuutta

Maailmassa on tänä päivänä paljon asioita, josta ei ota "Erkkikään" selvää. Tavallinen taatelintallaaja on huuli pyöreänä ihmettelemässä, mistä oikein on kysymys. Tämä on aivan turhaa, sillä usein asioilla on luultua yksinkertaisempi selitys. Olemme koonneet muutamia sekavalta näyttäviä asioita ja kerromme myös miten asian laita oikeasti on.

Keskusta on kaaoksessa. Sipilän puheenjohtajuus ja pääministerinä olo vauhditti orastavan alamäen. Äänestäjät ovat kaikonneet perussuomalaisiin ja kannatusprosentti hipoo reilua kymmentä. Entinen  valtiopuolue rämpii rämpimistään. Viikonvaihteessa valitaan uusi puheenjohtaja, jonka ylivoimainen tehtävä on vetää laho puolue suosta. Ei onnistu. KaikkonenKulmuni ei pysty vakuuttamaan lainkaan puolueväkeä, jäsenistöä tai Suomen kansan syviä rivejä.
Totuus tulevasta
Seuraavien vaalien jälkeen Keskustapuolue seuraa Sinisiä puolueiden hautuumaalle. Viimeiset ministeri yrittävät siihen asti hymyillä parrasvaloissa tekohymyä vaikka kannatus lipsuu alle 10 prosentin. Pohjois-Pohjanmaan viljelijäväestö marssii traktoreilla Helsinkiin ja hakee puolueen arkun näyttävällä tempauksella. Alkion ja Kekkosen linja haudataan hiljaisuuden vallitessa Limingan niityille.

Veikkaus on sekavassa tilassa. Johtoporras on saanut isoja bonuksia. Osa kansalaisista on peliriippuvaisia, kun pelejä on joka pikku putiikissa ja netissä. Toisaalta Veikkaus tuottaa satoja miljoonia valtion kassaan, joilla rahoitetaan kaiken maailman yhdistyksiä, kulttuuria, urheilua ja nuorisotyötä. Veikkaus on työllistänyt laajaan organisaatioonsa edunsaajien piiristä tulevia henkilöitä. Peliyhtiö on saanut monopoliaseman EU:n luvalla, kunhan se huolehtii pelien aiheittamista haitoista ja mikäli voittorahoja käytetään yhteiskunnan kannalta tarpeellisiin kohteisiin.
Totuus on tarua ihmeellisempi:
Valtio ei ilkeä verottaa kansaa yhtään korkeammalla veroasteella. Rahat pitää kerätä jollakin muulla tavalla. Veikkaus, lotto, toto, rahapelit sun muut on oiva tapa kerätä rahaa. Peltipoliisien tuotto ei yksinkertaisesti riitä valtion tuotoksi. Tosiasiassa Veikkauksen johdolle kuuluisi antaa Pro Finlandia-mitali, papukaijamerkki ja vielä korkeammat bonukset. Juttu on vaan niin, että heidän avullaan meillä kasvaa Jorma Uotisia, Karita Mattiloita, Antti Ruuskasia ja Esa-Pekka Salosia. Nyt haukutaan aivan väärää puuta. Kunnia heille, joille kunnia kuuluu.

Postin toiminta on ollut kaaoksessa, jo pitkään. Postilaisten palkat puolitetaan. Postilaisia irtisanotaan joka vuosi. Uudet yt-neuvottelut alkavat heti kun vanhat saadaan päätökseen. Päivän postia ei jaeta joka päivä puhumattakaan, että sitä jaettaisiin taajamien ulkopuolisille alueille. Postitoimistot sijaitsevat nykyisin kaupoissa. Postimerkkien hinnat nousevat joka vuosi. Posti tekee tuottoa vain paketteja kuljettamalla.
Totuus postista.
Aikoinaan demarit ja kepu päättivät palkata postin työntekijöiksi puolueen kannattajia, äänestäjiä ja jäseniä työllistämisen varjolla. Nyt Posti ei enää kannata, kun postin kantoa ei sähköisten palvelujen takia enää tarvita. Kaiken lisäksi toimariksi valittiin porvari, joka ymmärämättä asian oikeaa laatia, pisti tuulemaan. Nyt pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero yrittävät pelastaa
tilanteen, ennenkuin Posti yksityistetään.

Brexit on ollut yhtä hullunmyllyä. Britannian parlamentti ei saa päätöksiä aikaan eikä hyväksy sopimuksetonta eroa. Sopan hämmentäjinä ovat toimineet pääministerit May ja Johnson. Jälkimmäinen on sekoittanut jo entisestään sekavaa tilannetta pistämällä parlamentin lomalle, lupaamalla sopimuksetonta brexitiä, lupaamalla hyvää sopimusta ja välillä uusia vaaleja. Eniten pyörällä päästään ovat maan kansalaiset. Näinkö sekavia heidän valitsemansa poliitikot ovat !
Totuuden torvi:
Boris Johnson haluaa kuninkaaksi. Keinoja kahtamatta hän raivaa parlamentin, kuningattaren ja EU:n
tieltään. Kohta hänet huudetaan kuninkaaksi (diktaattoriksi), jolla on valta hallussaan kuten hänen
kavereillaan, nimeltään Putin, Trump, Kim Jong-un, Bolsonaro ja Erdogan. Kun demokratia ei toimi, kannattaa siirtyä valistuneeseen diktatuuriin.

Suomen kansan lemmikki, yleisurheilu, rämpii pohjamudissa. Urheilujohtajat lupailevat mitaleita ja menestystä, mutta urheilijoiden tulokset ovat kehnoja. Samaan aikaan Olympiakomiteassa on
kymmenittäin isopalkkaisia kehittäjiä. MM-kisoihin ollaan lähettämässä parikymmentä urheilijaa, jotka ovat ylittäneet kerran pari kisarajan. Mitaleille ei ole kellään asiaa, mutta jokunen pistesija voi parhaimmassa tapauksessa tulla. Johtajat ja valmentajat elävät jossain romantiikan ihmeellisessä maailmassa todellisuudesta irrallaan.
Tulevaisuuden visio:
Olympiakomitea ja urheiluliitto lopetetaan. Kaikki heidän rahansa annetaan seuroille ja urheilijoille. Huippu-urheilijat saavat käyttää rahat parhaaksi katsomaansa asiaan, valmennukseen, leiritykseen, valmentajan palkkaamiseen jne. Ennen kisoja Suomen kansa äänestää kisoihn lähetettävät urheilijat,
niistä urheilijoista, jotka ovat saavuttaneet kansainvälisen kisarajan.

Lentopallossa kuohuu. Muutamia vuosia sitten lentopallo nousi maailman parhaiden joukkoon. Tuomas Sammelvuo johdatti joukkueemme maailman liigaan ja arvokisoihin. Sitten Sammelvuo vietiin Venäjälle ja lentopalloliitto jäi nuolemaan näppejään. Tilalle palkattiin britti Banks. Hänen johdollaan maajoukkue on hävinnut 18 ottelua peräkkäin. Nyt edessä ovat lentopallon EM-kisat.
Totuuden  tietotoimisto tiedottaa:
Pelaajat olisivat palkanneet kotimaisen valmentajan. Harva pelaaja osaa englantia ja muutenkin
pelaajat tykkäävät kotimaisista coutseista. Sama homma kävi jalkapallossa. Kun Kanerva tuli
päävalmentajaksi, menestys alkoi tulla.. Sama tarkoitus on lentopalloilijoilla. Mutta tuleviin kisoihin ei mitään ole tehtävissä. Kisojen jälkeen Banks saa lähtöpassit ja tilalle valitaan kotimainen heppu. Sitten homma on taas hallinnassa.

Ei kommentteja: