sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Päivän tärkeimmät

Tänään sunnuntaina on Mikon päivä. Onnittelut ! Erityisesti Mikko Rantaselle onnea. Hän teki kuuden vuoden työsopimuksen Colorado Avelanche-joukkueen kanssa. Palkaa tulee kuudessa vuodessa yhteensä 55 miljoonaa dollaria.

Onnea myös Anni Hanjunpäälle. Hänet valittiin uudeksi Miss Suomeksi. Ehkä jopa hieman yllättäen.

Yllättävää oli myös Sifan Hassanin voitto Dohan naisten 10.000 metrin juoksussa. Hän edusti nimittäin Hollantia ja oli ensimmäinen eurooppalainen sitten vuoden 1995, joka on voittanut naisten kympin.  Lottovoitto olla hollantilainen. Tosin hän on etiopialainen, joka sai Hollannin kansalaisuuden vuonna 2013.

Lotossa ei muuten tullut vieläkään päävoittoa. Vielä pahemmalta tuntuu, kun emme voittaneet edes vitosen tai kympin lohdutuspalkintoa. Kolme oli vain oikein, muttei lisänumeroa.

Lahtelainen PHP Holdin päätti aivan oikein jakaa lisäosinkoa omistajilleen. Yhtiö sai muhkean 719 miljoonan euron potin, myytyään omistamansa DNA:n osakkeet norjalaiselle Telenorille. Nyt PHP jakaa reilun tuhannen euron ylimääräisen osingon jokaisesta osakkeesta omistajille. Kun vanhaan hyvään aikaan puhelimen omistajalla piti olla kaksi osaketta puhelinta kohden, räpsähtää tästä heille pari tonnia. Se tekee nettona 1400 euroa joulurahaa.

Rahaa ei ole liiemmin Suomen Katolisella kirkolla. Sillä on nykyisin 15.500 jäsentä, mutta kekkaleet eivät maksa jäsenmaksujaan. Kirkkoon liittyy vuosittain muutama sata uutta jäsentä. Kirkko on kuitenkin taloudellisissa vaikeuksissa ja on yrittänyt tehostaa jäsenmaksujen keräämistä. Rahaa kuluu kirkkojen ja kiinteistöjen ylläpitoon Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Kouvolassa. Jyväskylässä pistettiin kirkko myyntiin.

Ikea otti sensijaan pois myynnistä koirille tarkoitetun rottalelun. Siitä koiraihmiset intoutuivat vastareaktioon. Rotta on niin hyvä koiralelu, ettei sitä saa poistaa kauppaketjun valikoimista. Sitäpaitsi se on kestävä, koirat pureskelevat sitä mielellään ja se on halpa. Nyt Ikea on luvannut palauttaa rotan kaupan kyllyille loppusyksystä.

Ei kommentteja: