sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Viihteellä

Helsingin vierailun iltaohjelmassa oli kaksi elävän musiikin paikkaa: Storyvillen terassi ja ravintola Manala. Ne sijaitsevat lähekkäin Kansallismuseon takana. Kävelymatkaa on n. 150 metriä. Molemmissa oli ilmainen show.

Storyvillen terassilla esiintyi trubaduriduo Ben Granfelf ja Bryn Jones. Molemmat ovat pitkän linjan muusikoita. Illan teemana oli 50 vuotta sitten järjestetty Woodstock. Toisin sanoen esitettiin woodstock-klassikoita.  Joni Mitchel, Jimi Hendrix, Joe Cocker jne. Yleisöä oli paikat pullollaan. Eipä ihme, sillä musa oli tuttua, leppoisaa, helposti lähestyttävää ja ihan mukavasti esitettyä. Pongasin satapäisen yleisön joukosta ainakin Juha Sipilän ja Muskan.



Manalassa oli yöjamit. Pianotrion pohjustamana lavalle astelivat ainakin tutut saxofonisti Eero Koivistoinen ja trumpetisti Jukka Eskola. Illan mittaan kokoonpanot vaihtuivat ja nuoremmat tulokkaat pääsivät näyttämään taitojaan. Meno oli jouhevaa ja raikasta. Alkuillan parhaista hetkistä vastasi veteraanifonisti Eero Koivistoinen. Vielä löytyy virtaa vanha jazzhemmon palkeista.


Ei kommentteja: