sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Lyhyet erikoiset

Onnea, onnea, onnea !
Kuivasjärven Auran naisten 19 vuotiaiden 4x100 m aitojen viestijoukkueelle ! Pienestä seurasta voi ponnistaa pitkälle. Sitä paitsi seuran nimi on hieno. Jo sitä voi juhlia.

Onnea, Katri Kulmuni ! Te olette mahdottoman edessä. Nuorena on vitsa väännettävä ! Paavo Väyrynen ja Esko Ahokin joutuivat/pääsivät hyppäämään isoihin saappaisiin. Nythän ei ole juuri mitään menetettävää. Tulta päin, sanoi entinen vpk-lainen.

Moody's Investors Servicen mukaan Euroopan ja Kauko-Idän suurimpien yhtiöiden kassavarat ovat yli 1000 miljardia. Erityisesti isoilla öljy-yhtiöillä ovat suuret kassavarat. Kymmenen suurimman yhtiön kassavarat ovat 260 miljardia euroa. Vielä kovempi tahti on Amerikassa. Applen kassavarat ovat peräti 245 miljardia ja Microsoftin 124 miljardia. Suomalaiset yhtiöt jäävät kauas tästä. Nokian kassavarat ovat 6,9 miljardia euroa. Koneen 2 miljardia ja Nesteen 1,2 miljardia.

Venäjällä järjestetään tänään paikallisvaalit. Uusia ehdokkaita ei ole hyväksytty vaaleihin. Putin kuittasi, että tärkeintä ei ole määrä vaan laatu. Nyt uutiset kertovat äänestäjästä, joka työnsi nipun äänestyslippuja laatikkoon. Äänestysvilppejä on rekisteröity pitkälti yli toista tuhatta. Vallassapitäjät eivät ole luottaneet pelkästään uusien ehdokkaiden poistamiseen. Järeämmät aseet on otettu käyttöön varmistamaan vaalien tulos. Venäjä näyttää olevan sama feodaalinen yhteiskunta vuosisadasta toiseen. Vain kulakit vaihtelevat.

Suomen vesistöihin on levinnyt outo hyytelösammaleliö. Se on hyytelömäistä massaa, mutta täysin vaaratonta. Hyytelöeliö on peräisin Pohjois-Amerikasta. Se ilmestyi Eurooppaan vuosikymmeniä
sitten. Vuoksen vesistössä eliötä ilmeni parikymmentä vuotta sitten. Nyt se on levinnyt Lempäälään eli Pyhäjärvelle. Ilmaston lämpeneminen edesautaa eliön säilymistä. Hyytelöeliö pitää nostaa rannalle
kuivumaan. Silloin se kuolee rannalle.

Banaanisatoja uhkaa Panaman tauti. Lähivuosina voi banaani olla maailmalla harvinaista herkkua ja poikkeuksellisen kallista. Tämä siitäkin huolimatta, että banaanilajikkeita on yli tuhat.

Boris Johnsonilla on vaikeaa. Parlamentti päätti jälleen äänestyksen jälkeen, ettei sopimuksetonta brexitiä hyväksytä. Sen jälkeen Johnsonin veli erosi hallituksesta. Nyt työministeri erosi hallituksesta. Molemmat vastalauseena sopimuksetonta brexitiä vastaan. Tästä kaikesta huolimatta galluppien mukaan konservatiivit ovat lisänneet kannatistaan.

Voitettiin lotossa. Heinäkuussa siirryttiin pelaamaan lottoa nettiin. Kovan sähläyksen jälkeen luotiin porukkapeli kahdelle. Nytkin lottoaminen meni osin vihkoon eli vituralle. Silti voitettiin kymppi. Toisin sanoen kaksi vitosta. Päätin heti ryhtyä karkkilakkoon, tipattomalle tammikuulle ja laihdutuskuurille. Miksikö ? Joskus ihminen tarvitsee kunnon potkun persuuksille, jotta saa jotain aikaiseksi. Tällä kerralla se oli onnenpotku. Vitosen edestä onnea.








Ei kommentteja: