perjantai 20. joulukuuta 2019

Nyt vanhus ärähtelee

Sote on liikahtanut eteenpäin. Uudenmaan alueelle on tulossa viisi itsehallintoaluetta: Länsi-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Itä-Uusimaa, yhdistetty Vantaan ja Keravan alue sekä Helsinki. Sanomattakin on selvää, että kunnat ovat saaneet sanoa tarpeensa ja virkamiehet ynnä poliitikot ovat olleet hiljaa. Tästähän seuraa varmasti samanlainen kouhotus ympäri maata. Kun aiemmin puhuttiin 18 alueesta, on odotettavissa jokaiselle niistä vähintään pari, kolme itsehallintoaluetta. Karkeasti arvioituna 45 itsehallintoaluetta. Jokaiselle jotakin ja vältetään erimielisyydet ? Toteutuuko tämän kautta kansalaisten yhdenvertaisuus ? Ovat palvelut näillä alueilla saman tasoisia, leikkaukset, erikoissairaanhoito, kuntoutus ? Saadaanko tällä säästöjä aikaan ? Vai pannaanko muiden alueiden osalta suu suppuun ja niille tulee vain aiemmin kaavailtu yksi alue ?

Maailman ilmastomuutoksen omatunto ja messias, Greta Thunberg kävi heittämässä syytökset kaikille aikuisille ilmastomuutoksen tuhovaikutuksista Madridin ilmastokokouksessa. Median huomio oli taas taattu. Lieneekö Thunbergin vikaa tai ansiota, mutta kokous ei saanut mitään aikaan. Nuoret komennettiin pellolle ja päätökset jätettiin seuraavaan kokoukseen. Kenethän Thunberg tuomitsee kymmen vuoden kuluttua, kun on itse aikuinen ja nuoret huutavat käytännön päätösten perään ? Ehkä hän on kaikken maailman hyväntekijöiden mitaleiden jälkeen niin leipääntynyt, että huomaa pienen asian. Yksi ihminen ei useimmiten saa yksin juurikaan mitään aikaan. Ehkä hän huomaa myös, että muutosta kirkuva teini ärsyttää monia aikuisia ihmisiä. Tai, että media janoaa viattomia, mutta äärimmäisen fanaattisia maailman pelastajia ?

Jos vielä yhdessäkin uutislähetyksessä puhutaan al-Holista ja sen suomalaisista lapsista ja naisista tulee kapina. Poistan olemattoman pistoolini varmistimen ja tähtään sillä uutistenlukijaa. Sama koskee muuta mediaa. Olen lopen tympiintynyt. Suurin osa maamme ja yhteiskuntamme keskeisistä uudistuksista lepää unohdettuna nurkassa. Poliitikot jauhavat turhuuksia ja palkka juoksee. Missä
muussa ammatissa pa...n jauhamisesta maksetaan tuhansia euroja. Nyt suu suppuun ja hommiin. Työllisyyyttä pitää parantaa, sosiaali-ja terveyspalveluiden odotusajat lyhyemmiksi, hoitajia palkattava lisää vanhusten hoitokoteihin, eläkevaroja tarvitaan tulevaisuutta varten lisää, ilmaston muutoksen kuormituksia vähennettävä.. Eikö siinä ole kylliksi pulmia ratkottavaksi ? Turha poliittinen jaarittelu saa riittää. Nyt !

Viron sisäministeri Mart Helme kommentoi Suomen hallituskuvioita toteamalla, että meillä kaupan myyjätytöstä tuli pääministeri. Irvileuka ja kirjailija Jari Tervo vastasi tähän, että meillä kaupan myyjä voi päästä pääministeriksi, mutta Virossa idiootti voi päästä sisäministeriksi. Nyt kansanedustaja Toimi Kankaanniemi on endottanut valtion budjettiin 10.000 € määrärahaa selvitykseen koskien pääkaupungin siirtämistä Jyväskylään. Onhan näitä viisaita miehiä meilläkin. Kuka näitä kansanedustajia oikein valitsee ?

Olympiastadionia on peruskorjattu. Ensi elokuussa on avajaiset. Nyt urheilujärjestöt eivät haluakaan
stadionille, sillä vuokra on liian kallis. Tampereen Ratinan saa vuokrattua huomattavasti
huokeammalla. Syynä kalleuuteen on jättimäiseksi paisunut korjausbudjetti. Alun perin 200 miljoonan budjetin on ennakoitu paisuvan jopa 350 miljoonaan euroon. Syyksi on kerrottu vanhan rakennuksen yllättävät korjaustarpeet. Kenet se on yllättänyt ? Onko huono suunnittelu todellinen syy ? Miten rakennushankkeen budjetti voi kaksinkertaistua ? Kuka tätä hanketta on valvonut ? Rahat saadaan tietysti Suomen ja Helsingin veronmaksajilta, se lienee selvää. Kukaan muu ei tällaista hyväksyisi !

Pirkka-Pekka Petelius jatkaa anteeksipyyntöjen sarjaa. Nyt hän pyytää anteeksi romaneilta. Aiemmin hän anoi anteeksipyyntöä saamelaisilta. Huumoria on tehty ja huumorin kohteina ovat olleet milloin
mitkäkin tahot. Pitäisikö huumori kieltää ? Ei tietenkään. Ensi tehdään huumoria ja päästään julkkikseksi, sitten edetään kansanedustajaksi ja sitten pyydetään anteeksi. Näin kerätään huomiota ja saadaan vähemmistöiltä myötätuntoa. Muut koomikot eivät ole lähteneet tähän huumorin Me too-kampanjaan mukaan. Enkä ihmettele yhtään. On tämä niin koomista. Ai, anteeksi ! P,P,P,P...

Venäjä aikoo valittaa Wadan päätöksestä sulkea maa pois arvokisoista. Syynä on pitkään jatkunut valtiojohtoinen doping. Venäjä on antanut vältellen Wadan pyytämiä selvityksiä ja dopingtestien tuloksia ja osaa niistä on tietoisesti vääristelty. Valtiojohtoa myöten Wadan toiminta on tyrmätty ja nyt maa aikoo valittaa kansainväliselle oikeusturvalautakunnalle. Presidentti Putin, pääministeri Medvedev, ulkoministeri Lavrov ja moni muu Venäjän johtaja pitää päätöstä maata vastaan suunnattuna ajojahtina. Ei voi muuta kun ihmetellä maan jääräpäisyyttä. Doping ja testien manipulointi näyttää olevan maan tapa, jolla mustamaalataan myös puhtaat urheilijat. Syöpä on ilmeisesti niin syvällä, ettei sitä pystytä leikkaamaan. Ihmetystä herättää myös paikallisten urheilijoiden tyyneys. Kukaan ei näytä kapinoivan. Taloudelliset menetykset ovat varmasti valtavat. Eikö kukaan uskalla puolustaa puhdasta urheilua ? Ainoa kapina on tullut taitoluistelun valmentajien välillä. Nuoren taitoluistelijattaren uran keskeytys käynnisti ennen näkemättömän kriisin maan taitoluistelupiireissä. Kremliäkin on pyydetty kahtia jakautuneen väen riitojen tuomariksi. Mutta doping elää ja voi hyvin johtajien suojeluksessa.


Ei kommentteja: