sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Permanentti

Pitkän tauon jälkeen otin permanentin. Permanentin hyöty on hiusten kohoaminen päänahasta. Muuten tukka myötäilee päätä. Permanentin jälkeen tukkaa on helpompi hoitaa. Se tarkoittaa meikäläisen tapauksessa, ettei tarvitse tehdä tukalle juurikaan mitään. Kun haluan pitää pitkää tukkaa, helppohoitoisuus on tärkeä asia. Varasin permanettiajan tutusta paikasta Glo Hair-hiuskoulusta. Se on siirtynyt Siperiasta Näsilinnankadulle. Koulun oppilasmäärä on vähentynyt reilusta kymmenestä yhteen-kahteen oppilaaseen. Siltä ainakin näyttää. Aikaisemmin työtilassa pyöri kymmenkunta nuorta opiskelijaa. Nyt paikassa on korkeintaan kolme  henkilö, mukaanlukien opettajan.

Tämä oli minulle viimeinen kerta tässä hiuskoulussa. Syynä on uusi hinnoittelu. Vanhaan aikaan permanentti maksoi tekijän tasosta riippuen 45-55 €. Se oli puolet halvempi kuin tavallisissa kampaamoissa. Nyt hinta oli 79 €. Se on minulle aivan liikaa. Seuraavan kerran menen Tampereen Ammattioppilaitoksen parturi-kampaamoon. Kymmenen vuoden yhteys katkeaa.


Permanentti onnistui hyvin. Tosin kuvassa tukka näyttää nuollun näköiseltä, koska se on märkä. Hyvä tarkoittaa käkkäröitä. Haluan saada permanentissa tukan säkkärälle. Silloin on hyvä. Asiakas on tyytyväinen. Siis minä. Joskus permanentti on suoristunut parissa viikossa. Olen nyt oppinut, että ratkaisevia tekijöitä on ainakin kaksi. Hiusten rullaus pitää olla tiukka ja napakka. Löysä rullaus jättää kiehkurat matalaksi. Toinen tärkeä tekijä on itse permanettiaine. Sitä en tosin tiedä onko kyse permanenttiaineesta vai kiinnitysaineesta. Ehkä myös kiinnitysaineesta. Permanentissa ensin laitetaan rullat. Tässä koulussa rullaus kestää puolitoista tuntia. Sitten laitetaan permanenttiaine. Sen annetaan vaikuttaa vartti. Sen jälkeen laitetaan kiinnitysaine. Sitten rullat poistetaan ja tukka huuhdellaan. Joka tapauksessa permanentti onnistui hyvin ja se oli toiminnan tarkoitus.

Ehkä vuoden, parin kuluttua menen seuraavan kerran permanenttiin.

Ei kommentteja: