perjantai 13. joulukuuta 2019

Valeuutiset ja totuus

Tänä päivänä jokainen joutuu punnitsemaan, mitä todellisuudessa tapahtuu ja mikä on valetta. Samaan aikaan uutiset ja markkinointitiedotus ovat lähentyneet toisiaan. Kuka ottaa selvää oikeista asioista. Tiedottamisen kruunaamaton kuningas Donald Trump on syyttänyt monia tiedotusvälineitä epäasiallisesta tiedottamisesta ja suoranaisista valheista uutistoiminnasta. Ketä enää tänä päivänä voi uskoa. Jokainen lukija voi testata omia asenteiraan ja tietojaan seuraavien uutisten oslta.

Onko tämä tosiasiaa vai valeuutinen:

Kun Sara Sieppi kertoo miten hän vuosi takaperin joutui katkaisemaan välinsä sydänystävien kanssa tietyssä tilanteessa.

Kun ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi tapasi ladulla dopingrangaistuksen suorittaneen maailman parhaan naishiihtäjän Teresa Johaugin ladulla eikä tämä tervehtinyt häntä.

Kun presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla lattialle oli pudonnut valkoinen pieni tötterö.

Kun Suomen hallitus ilmoittaa sillä olevan yhteinen linja Syyrian al-Holin leirillä olevien lasten ja naisten kohtalosta.

Kun Ukrainan presidentti Zelenskyi ja Venäjän presidentti Putin tapasivat Pariisissa kahden kesken ja sopivat yhteistyöstä.

Kun Harvey Weinsteinin sopi ja yhtiön takaajat päättivät maksaa 25 miljoonaa dollaria korvauksia seksuaalisen ahdistelujen 30 uhrille.

Kun Nobelin rauhan palkinnon, Saharov-palkinnon, Nehru-palkinnon, Palme-palkinnon saanut Suu Kyi antoi armeijan hyökätä rohinghya-kansan kimppuun.





Ei kommentteja: