sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Talvinen urheiluviikonloppu

Viikonloppuna on urheiltu monella saralla. Penkkiurheilijaa on hemmoteltu monilla lajeilla ja urheilukanavilla. Ennakkosuosikit ovat olleet vahvoja, vaikka pieniä yllätyksiäkin on ollut ilmassa.

Rukalla hiihdettiin maailman cupin kisat. Niistä muodostui norjalaisten kansalliset mestaruuskisat. Ainoan särön toi Iivo Niskanen perinteisen kympillä. Takaa-ajokisassa norjalaiset peesailivat Niskasen perässä ja karkasivat lopulta kaksoisvoittoon. Muissa lajeissa norskit putsasivat pöydän. Hiihtokausi jatkunee tutulla astelmalla: Norja vastaan muu maailma. Mäkihypystä tai yhdistetystä ei ole suomalaisittain mitään uutta kerrottavaa.

Ampumahiihdon kausi käynnistettiin Östersundissa. Tuuli pyöritteli kisaa melkoisesti. Meikäläiset naiset...myös miehet, saavat keskittyä jatkossa harjoitteluun. Kärki jäi kauaksi eikä suorituksista löytynyt jälkipolville kerrottavaa. Norjaan menivät kirkkaimmat mitalit tässäkin lajissa. Mari Eder oli 23. Mäkäräisen sijoitus oli 53. Seppälä oli 38. ja loput lymyilivät sadan kieppeillä.

Formula 1 viimeinen kisa ajettiin Abu Dhabissa. Juhlan kunniaksi C Moren maksukanavat näkyivät kaikelle kansalle koko viikonlopun. Teknisistä ongelmista kärsinyt Waltteri Bottas körötteli neljänneksi. Kimi Räikkönen pinnisteli tutulle sijalle 13. Voitto meni jälleen maailmanmestari Hamiltonille.

Suomen naisten ringettejoukkue voitti maailmanmestaruuden Kanadassa. Tämä oli naisten seitsemäs perättäinen mestaruus. Torilla siis tavataan. Mutta millä torilla ? Helsingissä Havis Amandan patsaalla, Espoon torilla vai Lapinlahden torilla ? Veikkaisin viimeeksi mainittua.

HIFK näytti viikonloppuna kaapin paikan sekä liigaa johtavalle Kärpille että kakkosena keikkuvalle Tapparalle. Helsinkiläiset Ilmoittautuivat mestaruustaistoon. Liigaa on tosin pelattu vasta 26/60 eli
reilu kolmannes. Sen sijaan Pelicans näytti ovea valmentajalleen Ville Niemiselle. Hänestä tuli jo neljäs valmentaja, joka on saanut alkusyksystä kenkää. Ilves, TPS, Sport ja nyt Pelicans yrittävät ratkoa ongelmiaan valmentajavaihdoksella.

Kärppien Edmontonista lainassa olevan sopimuspelaajan Jesse Puljujärven kausi jatkunee Oulussa. Vapaiden agenttien varausten määräaika päättyi joulukuun alussa, joten Puljujärvi pelaa loppukauden Kärpissä. Uutta seuraa ei ole löytynyt eikä Puljujärvi itse tai Edmonton ole kiinnostunut pelaamisesta seurassa. Kärkijoukkueet ovat vahvistaneet joukkueitaan kauden edetessä. Hifki hankki Mickael Keräsen ja viime kauden pistelingon Ville Leskisen.

Mikko Rantanen palasi Coloradon riveihin pitkän sairausloman jälkeen. Tehot 1+3 saalistanut Rantanen siivitti joukkueensa 7-3 voittoon Chigagosta. Joonas Donskoi ei ollut pekkaa (mikkoa) pahempi vaan takoi tehot 2+2.

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius palasi kehään Viron Narvassa ja iski tyrmäysvoiton brasilialaisesta vastustajasta. Saavutus ei liene suuri, mutta Heleniuksen kerrotaan olevan timmimmässä kunnossa kuin ennen. Voitto tuonee kovempia matseja Amerikan mantereelta. Mutta
tämä ottelu ei tuonut uutta kuvaa Heleniuksen todellisesta kunnosta.

Teemu Pukki pääsi taas maalin makuun, kun Norwich pelasi 2-2 tasapelin Arsenalia vastaan. Norwichia uhkaa putoaminen, sillä joukkue tasapainoilee pudotusviivan rajalla. Pukin ohella Cantwell on ansioitunut maaleja sylkevänä hyökkääjänä.

Jalkapallon EM-kisojen lohkot arvottiin lauantaina. Suomi arvottiin odotetusti B-lohkoon yhdessä Belgian, Venäjän ja Tanskan kanssa (mikä arvonta on sellainen, jossa lopputulos on odotettu ?). Huuhkajat pelaavat lohkonsa pelit lähitienoolla Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Tämä lisää varmasti fanien määrää, mikäli lippuja on saatavilla. Arvonta oli yllätys Ranskalle, Saksalle ja Portugalille,
sillä ne "pääsivät" samaan F-lohkoon.

Ei kommentteja: