tiistai 10. joulukuuta 2019

Roskaruokapäivä

Aina silloin tällöin (tosiasiassa aika usein) tekee mieli epäterveellistä roskaruokaa. Mielitekoa vahvistaa terveellisten elämäntapojen toitotus. Erityisesti eläkeläisille tarjotaan mitä ihmeellisimpiä terveystuotteita. Lähes joka päivä kirjoitetaan iltapäivälehdessä tutkimuksista, joissa on todettu milloin minkäkin ruoka-aineen lyhentävän elämää yhdellä tai kahdella vuodella. Mieli äityy vähemmästäkin vastarintaan. Tänään oli juuri sellainen päivä.

Aamulla juotiin aamuteet ennen aamulenkkiä (yleensä päin vastoin). Sen jälkeen suunnistettiin Wigrenin makkaratehtaalle tehtaan myymälään. Tarjolla oli grillimakkaraa, glögiä ja pipareita. Ihan ilmaiseksi. Samalla saattoi osallistua joulukinkun arvontaan. Ostin eurolla uusia bbq-nakkeja, joita oli myynnissä koeluonteisesti.

Tuhdin aamiaisen jälkeen suunnistettiin keskustaan asioille. Kirjastosta lähti mukaan kasa kirjaston cd-levyjä. Taiteilijatarvikeliikkeestä tuli kassiin valkoista akryylimaalia, pohjustusmaali gessoa ja kolme sivellintä. Kuninkaankadun etnisestä (arabi) kaupasta ostin ison rasian syyrialaista halvaa. Lidl tarjosi tarjoushintaan pari pussia cashew-pähkinöitä, kolme 0-olutta, lasagnelevyjä, blue stilton-juustoa ja karkkipussin. Käväisin vielä sopimassa Glo Hair-koulussa permanenttiajan.

Sitten oli lounaan aika. Burger King tarjosi kupongilla kaksi juustoateriaa 6 eurolla. Roskaruoka maistuu aina silloin tällöin (joka kerta) ruhtinaallisen hyvältä. Lounaan hintakaan ei päätä huimannut.
Ratinan ostoskeskuksen ikkunoista näki hienon maiseman Ratinan suvantoon samaan hintaan. Aurinko paistoi paljaalta taivaalta. Suvannossa oli hiiskumaton tyven. Ranssut ja hamppari katosi äkisti nälkäisiin suihin.

Kotiin päästiin vielä eläkeläishintaan eli eurolla. Kello kun oli vaille kaksi. Rahaa kului tähän huvitteluun viitisen kymppiä, mutta mikä tärkeintä, aamiaiseen ja luonaaseen kuusi euroa kahdelta.
Halpaa ! Ja kaiken lisäksi ruoka oli hyvää (vaikkei ollutkaan terveellistä).

Ei kommentteja: