tiistai 13. heinäkuuta 2021

Helteen vaikutus tärkeimpiin ihmisiin (elämää ennen mätäkuuta)

 Englannista kuuluu kummia. Kriisi oli taas lähellä. Ei, en tarkoita jalkapallofinaalin tappiota. En myöskään fanien häiriköintiä stadionilla tai somessa käytyä rasistista sananvaihtoa.  Kyse on prinssi Georgen pukeutumisesta EM-loppuottelussa. Prinssi William olisi halunnut Georgen pukevan Englannin fanipaidan päälleen. Onhan poika vielä alle kymmenvuotias. Herttuatar Catherine halusi noudattaa hovin etikettiä. Niinpä Georgella oli puku ja solmio, kuten muillakin arvon herroilla. Tästä nähdään, ettei kuninkaallisillakaan ole helppoa tuo arkielämä. Vaikkei olisi hellettä.

Ruotsin kuninkaallisilla menee sen sijaan menee vahvasti. Koko kuninkaallinen perhe oli saapunut Öölantiin seuraamaan perinteistä kesäkonserttia. Mukana olivat myös Amerikasta tulleet prinsessa Madeleine ja miehensä O’Neill. Madde oli kyllä tullut Ruotsiin jo kesäkuussa mutta kesäleskeksi jäänyt mies tuli vasta äsken. Ihanaa, kun koko kööri on taas paikalla viettämässä yhteistä ruotsalaista kesää. Kyllä on helppoa ja hauskaa olla kuninkaallinen Ruotsissa.

Sofia Belfort otti sitten taas uudet silikonit. Hän ei ollut tyytyväinen vanhoihin 4,5 desin rintoihin. Suuremmat pitää olla. Tai oikeastaan täydelliset. Belfort haluaa täydellisen elämän. Ensimmäiset implantit Belfort otti 19-vuotiaana. Nyt uudet implantit laitettiin Tampereella ja leikkauksesta saa tarkempia tietoja Sofian salaisuudet TV-sarjassa, joka kertoo Sofia Belfortin arkielämästä. Tässä sitä taas nähdään miten paljon joutuu antautumaan (antamaan), voidakseen olla kuuluisa tv-julkkis.

Jussi Halla-aho on kertonut, että Suomessa on meneillään kulttuurivallankumous. Sen kärkijoukossa ovat Elokapina, Black lives matter- kampanja ja feministiset liikkeet.  Ne soluttautuvat yhteiskunnan eri portaisiin ja alkavat vaikuttaa sisäpuolelta. Raikasta puhetta. Ei tässä mitään. Mutta pian saadaan Jussi takaisin sananvapauden piiriin. Hän on ollut puolueen puheenjohtajana niin pidättyväinen, että vatsaa vääntää. Mies on joutunut pitämään suunsa supussa ja todellisen minänsä aisoissa. Pian on kaikki toisin. Halla-aho vapautuu ja hän saa ladella taas vapaasti kiemuraisia sanakäänteitä. Tavallinen suomalainen perhekin voi alkaa taas puhumaan tärkeimmästä perhepulmasta, maahanmuutosta. On se rankkaa olla samanaikaisesti puolueen puheenjohtajana, aateisänä ja riitapukarien tuomarina. Onneksi vapaus koittaa.

Alkon kevään ja alkukesän myynti on pudonnut merkittävästi. Lähes kymmenen prosentin pudotus viime vuoteen on kuitenkin enemmän kuin vuoden 2019 kevään myynti. Ravintolat ja baarit ovat alkaneet vetämään ihmisiä ja Alkon myynti laskee kuin lehmän häntä. Alkon kulta-aika alkaa olla pian historiaa. Monopoliasema ei sen sijaan ole lainkaan uhattuna. Ei vaikka EU tullee nuhtelemaan Suomea kilpailun rajoittamisesta. Meillä on ohjaissa raittiutta, terveitä elämäntapoja ja kansalaisten kontrollointia ajavia virkamiehiä ja poliitikkoja. Kansaa ei hylätä. Myynnin nousut ja laskut kestetään, kunhan ei puututa asian ytimeen, monopoliin. Minulle ihan sama. En viitsi työntää rahojani ylihinnoitelluihin Alkon kassoihin. Tehköön se, jolla on ylimääräistä rahaa.

Yhdysvaltain ja koko maailman paras koripallojoukkue eli USAn maajoukkue on kärsinyt takaiskuja. Valmistautuminen Tokion olympialaisiin ei ole edennyt suunnitelmien mukaan. Ensin tuli turpiin Nigeriaa vastaan. (Onko jossain edes sen niminen maa ?) Sitten tuli lisää lunta tupaan. Tappio Australiaa vastaan. (Pelataanko sielläkin koripalloa ?) Nimettömänä pysyttelevä miljonääripelaaja kertoo, että nykyisin NBA:ssa pelaa kaiken maailman pelaajia. He vievät rahamme, kolmen pisteen heittomme ja kauniit naisemme. No, ei sanonut ihan näin, mutta ajatteli kuitenkin. Silti maailman paras joukkue ei ole menettänyt fokustaan. Tokiossa joukkueelle ripustetaan kultaiset mitalit. Tässä taas nähdään, ettei koripallomiljonäärien elämä ole ruusuilla tanssimista.

Iskelmätähti Suvi Teräsniskalla riittää puuhaa kesähelteillä. Hän osti levy-yhtiöltä kaikki jäljellä olevat levyt. Nyt hän signeeraa jokaisen levyn. Niitä on kymmeniä laatikollisia olohuone täynnä. Keikkakauden alettua syksyllä Teräsniska myy levyt keikkapaikoilla. Näin ne eivät jää pölyyntymään levy-yhtiön loputtomilla hyllyille vaan siirtyvät fanien koteihin ja kuunneltaviksi. On se rankkaa olla iskelmälaulaja ja vielä kuuluisa sellainen. Erityisesti nyt korona-aikaan. Ja helteellä.

Amazonin perustajan, omistajan ja entisen toimitusjohtajan Jeff Bezosin omaisuus on uusimpien tietojen mukaan 178 miljoonaa, ei kun miljardia. Tämä siitäkin huolimatta, että vuosi sitten Jeff erosi vaimostaan ja joutui pulittamaan sievoisen siivun omaisuudestaan eksälleen. Eikä siinä kaikki ! Sunnuntaina toinen miljardööri, joku Branson, lensi avaruuteen ennen Bezosia. No. Bezos on menossa itsekin avaruuteen parin viikon kuluttua. Sinne voi ensi vuoden puolella mennä kuka tahansa, joka maksaa 200.000 maksavan lentolipun. Ei ole helppoa olla maailman rikkain mies. Onneksi en ole sellainen.

Näyttelijä Janne Kataja on ostanut matkailuauton. Ihan heittämällä. Kataja erosi niin ikään vaimostaan ja näyttelee nyt Tampereen Komediateatterissa. Riihimäellä on lelukauppa ja toinen avataan Manseen syksyllä. Katajan mukaan Tampere on Riihimäen sisarkaupunki. Asuntoautossa Kataja majailee näytellessään Tampereella. Nyt pitää sisustaa auto käyttökuntoon. Miehen kaksi tytärtä huomioidaan myöskin auton käyttäjinä sisustusta suunniteltaessa. On se kovaa olla näyttelijä, lelukauppias, nykyinen sinkku ja vielä matkailuauton omistaja.

Ei kommentteja: