tiistai 27. heinäkuuta 2021

Huonoa kuuluu taas

 Luokkakokous 3 on saanut kriitikoilta lunta tupaan. Elokuva on arvioitu pohjanoteerauksekai kolmen elokuvan sarjassa. Nyt piti tulla jotain ainutlaatuista koska maailmanluokan ohjaajalegenda Renny Harlin tarttui ohjaksiin ja oli mukana myös käsikirjoittajana. Nyt kriitikot antoivat jäätävän kovaa kritiikkiä, jossa poltetta Harlinia kohtaan ei kaihdettava. Usein tällaiset elokuvat ovat saaneet kassan kilisemään ja pelastaneet talouden. Nähtäväksi jää.

Sara Chafak, missi vuosien takaa, on saanut ylinopeudesta rapsut. Kortti on lähtenyt kuivumaan. Yli 50 km/h ylinopeutta ei selittelyjä kaipaa. Kortti on hyllyllä ja missin pitää tukeutua hitaimpiin peleihin, siis kulkuneuvoihin. Ehkä jopa julkisiin menopeleihin. No,vitsi, vitsi. Eihän julkkis voi kulkea samoilla peleillä kuin me muut.

Maailmalla tulvii. Saksassa, Belgiassa, Kiinassa ja Lontoossa on tulvinut rajusti. Monet ihmiset ovat kuolleet tai menettäneet asuntonsa. Samaan aikaan metsää palaa Karjalassa, Sardiniassa, Yhdysvalloissa. Meillä on ollut kuumaa ja kuivaa. Nykyisin kaikki rankkasateet, tulvat, rajuilmat ja metsäpalot ovat ilmastonmuutoksen aiheuttamia. Jopa kuuma kesäpäivä. Lapsuuden Imatralta muistan kuumia päiviä. Syötiin ja asuttiin omakotitalon kellarissa. Oli varmaan ilmastonmuutos, muttei tiedetty siitä mitään.

Korona on täällä rajumpana kuin koskaan ennen. Delttavirus. Nyt tartuntoja saavat nuoret ja rokottamattomat. Sairaaloissa ei ole juurikaan enempää koronapotilaita. Siksi viranomaiset eivät tee mitään. Antaa taudin levitä, koska se ei ole niin vaarallinen. Me ikäihmiset jatkamme piiloutumista punkkereissamme. Emme lähde mihinkään vaan kestämme epävarmuuden ja uhkan. Ei viitsi lähteä kokeilemaan riittävätkö kaksi rokotusta delttavirusta vastaan. Elämä koekaniinina - ei kiitos !

Sanna Marin on taas tutkimusten kohteena. Tai ei oikeasti pääministeri, vaan hänen virka-asuntonsa hankinnat.  Talouselämä-lehti on kaivanut esiin tietoja, joiden mukaan virka-asuntoon hankittiin kalusteita, pingispöytä ja sänky ilman hankintapäätöksiä. Taitaa olla taas vaalit tulossa. Viime vaalien alla kehiteltiin samanlaisia juttuja, joissa pääministeri ei itse varsinaisesti ollut toimijana vaan edunsaajana. Vaalitappio tuli. Niin on luvassa uudestaan. Samaan aikaan demarien kannatus on taas nousussa ja Marinia pidetään parhaana pääministerinä kautta aikojen. Pitääkö kannattaa vai vastustaa ?

HJK otti sitten loppujen lopuksi köniin ruotsalaista Malmöä vastaan Mestareiden liigan toisella kierroksella. Eväät riittivät Helsingissä 2-2 tasapeliin, muuta yhteismaaleissa Klubi jäi yhden maalin verran jälkeen. No, nyt odottavat Konferenssiliigan karsinnat. Ehkä siellä lykästää. Miljoonia on kyllä jo tullut kassaan. Taas voidaan ostaa joukkueeseen entisiä maajoukkuemiehiä, tukiapuja Hollannista, Briteistä ja Afrikasta.

Suomen paras pop-artisti Antti Tuisku on joutunut peruuttamaan Bailantai-stadionkonsertit ja siirtämään ne syyskuuhun 2022. Harmittaa tietysti vietävästä. Mutta. Ehkä silloin on kaikki muuttunut ja elämme seesteisempää elämää. Sanomattakin on selvää, etten mene katsomaan Tuiskua ensi vuonnakaan. On se niin teini, aikuisenakin.

Ei kommentteja: