lauantai 10. heinäkuuta 2021

Italia - Englanti

Sunnuntain kohokohta on Italia vastaan Englanti. Loppuottelu on etukäteen tasaväkinen, ainakin paperilla. Esiottelu käydään Peltolammilla. Siinä molemmat saavat tarjota maukkaita ja parasta herkkuaan. Kumpi voittaa, se maistellaan lauantai- ja sunnuntai-iltana.

Italia on ottanut tarjolle pastaa. Mutta ei ihan mitä tahansa pastaa. Kyseessä on Panzerotti-tuorepasta. Pastan täytteenä on tomaattia, ricotta-juustoa ja basilikaa. Pastan kumppanina on sitruunapestoa. Koko komeus on päällystetty pippuripecorino-juustoraasteella. Alkupalana tarjotaan kerrospizzan paloja. Juomana etelä-afrikkalaista Sun of Afrika punaviiniä.

Englanti luottaa myös perinteisiin. Tarjolla on kalapuikkopurilainen. Sämpylä on hieman makeaa briossia. Kalapuikot on paistettu nopeasti kuumalla pannulla. Lisäkkeenä kurkkusalaattia, tomaattiviipale ja majoneesia. Juomana Englanti luottaa Hatherwoodin oluisiin. Tarjolla on panimon Ruby Alea, Green Gecko IPAa ja Ginger Grizzly-inkivääriolutta.

Huomenna nähdään miten käy. Onko Eurooppa saamassa Englannista kokonaan uuden mestarin vai lipaiseeko Italia voiton brittien nenän edestä ?

Ei kommentteja: