keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Parhaimmat uutiset

 Olympialaisten järjestäminen Tokiossa on ollut vaakalaudalla koronapandemian ja kansalaisten vastustuksen takia. Tänään aloitettiin kuitenkin naisten jalkapallon potkimisesta. Perjantaina on avajaiset. Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani ehdotti kisojen peruuttamista. Itse asiassa Itani ehdotti koko olympialaisten lopettamista. Kansainvälinen olympiakomitea ei kuunnellut Itania. Sen sijaan se antoi vuoden 2032 kesäolympialaiset Australian Brisbanen järjestettäviksi.

Talviolympialaisten uudeksi lajiksi on hyväksytty Hiihtoalppinismi. Kyse on urheilulajista, ei ideologiasta. Lajissa hiihdellään mäkiä ylös ja lasketellaan taas alas. Ja sitten sama uudelleen. Keski-Euroopan maissa laji on suosittu. Toisin sanoen eräänlainen hiihtoslalom. Suomalaiset hiihdonystävät ovat pyöritellyt päätään. Mitä ne saksalaiset taas keksivät ?

Unesco on poistanut Liverpoolin kaupungin oikeudet maailmanperintökohteena. Liverpool on suunnitellut rakentavansa keskustaan pilvenpiirtäjiä ja uuden stadionin. Ihan oikein. Ei kuitenkaan Unescon mielestä. Eihän perintökohteelle saa tehdä mitään, muutenhan se on entinen perintökohde. Näin kävi Liverpoolille, jonka perintö jälkipolville on nimeltään the Beatles.

Jäätelöfirma Ben & Jerry’s on lopettamassa jäätelön myynnin Israelin miehittämillä Palestiinalaisalueilla.  Israelin toimet alueella eivät vastaa yrityksen arvoja. Siitä Israelin ulkoministeri tuohtui pahemman kerran. Onhan se kumma, jos joku kapinen jäätelötehdas alkaa uhoamaan maailman parhaiten varustautunutta maata vastaan. Nostan hattua. Joku sentään uskaltaa panna hanttiin. David vastaan Goljat. Tai jäätelöllä miehitystä vastaan.

Maailman rikkain mies Jeff Bezos teki sen eilen. Hän oli maailman toinen miljardööri, joka kävi avaruudessa. Mies lensi 107 km korkeuteen. Avaruuslento kesti 11 minuuttia. Jos olisin vihreä sanoisin tämän olevan tyhmintä ilmakehän tuhoamista. Mutta kun ihailen miljardöörejä, sanon : Lentäkää seuraavaksi porukalla Marsiin !

Koronan neljäs aalto on saapunut. Näin kertoi THL:n johtaja Mika Salminen. Suomeksi se tarkoittaa, että viranomaiset ovat nostaneet kätensä pystyyn tai ristineet kätensä. Enää kukaan ei jaksa pitää televisiossa tiedotustilaisuuksia. Tampereella tehdään sentään jotain. Ravintoloiden tarjoilu lopetetaan puolilta öin. Sen lisäksi Tammerfest järjestetään vuoden tauon jälkeen. Itse asiassa se on loppuunmyyty. Joka päivä 24.000 ihmistä ahtautuu Ratinanniemeen kuuntelemaan musaa. THL:n Järvinen voisi ennakoida jo koronan viidennen aallon saapumista. Eiköhän se sieltä pian tule !

Suomi on noussut takaisin elokuvamaailman huipulle. Viime viikonloppuna suomalaiselokuva Hytti 6 voitti toisen palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla. Heti perään maailman kuuluisin elokuvaohjaaja Spike Lee (ei ollut Renny Harlin) tuli Suomeen. Hän nosti Jasper Pääkkösen elokuvansa KKKlansman sivurooliin. Sen myötä Pääkkösestä tuli miljonääri. Nyt Pääkkönen haluaa vastalahjaksi esitellä mestariohjaajalle parhaat kaverinsa presidentti Niinistön ja tiede-, urheilu- ja kulttuuriministeri Asko (vai oliko se Antti, Mikko, Matti ?) Kurvisen. Tämä on sitä reilua win-win-businesta. Molemmat voittaa. 

NHL:ssä alkaa torstaina laajennusvaraustilaisuus. Erikoisesta nimestä huolimatta asia on aika selkeä. Sarjaan tulee uusi seura Seattle Kraken. Se saa varata ja hankkia tietyn määrän uusia pelaajia muista joukkueista. Joukkueet voivat suojata osan pelaajista, mutta eivät kaikkia. Uusi seura saa näin laadukkaita pelaajia ja samanlainen pelaajakato koskee kaikkia seuroja. Suomalaisista pelaajista ainakin Joonas Donskoi, Mikael Granlind ja Leo Komarov ovat siirtolistalla. Tässä hyvä idea myös kotoisen Liigan laajentamiseksi. Joku Mestiksen seuroista nostettaisiin Liigaan ja myytäisiin joukko pelaajia muista seuroista. Niillä eväillä pitäisi sitten pärjätä. Reilua ?

Tänään se alkaa. Kauan odotettu, pitkään haaveiltu. Ei olympialaiset. Ravustuskausi ! Pessimisti sanoisi rapurutto, mutta optimisti sanoisi rapujuhlat. Huomenissa saa jo ensimmäisiä saaliita ja keitettyjä oranssinpunaisia herkkuja. Rapujuhlilla imeskellään kymmenittäin rapujen saksia ja huuhdellaan suu Koskenkorvalla (ruotsalaiset Akvaviitilla). Helan går, helan går eli Pohjanmaan kautta ! Nyt elokuiset rapujuhlat voi aloittaa jo naisten viikolla.

Ei kommentteja: